Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi van akkor,ha egy héttel...

Mi van akkor,ha egy héttel később fizetem be a kötelező biztosításom?

Figyelt kérdés

Most vettem autót, sajnos még ràkellett költenem és el is ment minden pénzem.

Negyedéves biztosításom van, és 07.01 ig kellene befizetnem az van a csekken. De csak 07.08 körül kapok fizetést , ilyenkor mit tudnék csinálni?

2021. jún. 25. 19:29
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem történik semmi 🤷‍♂️
2021. jún. 25. 19:34
 2/8 anonim ***** válasza:
15%
Fizetni kell majd fedezetlenségi díjat valószínűleg
2021. jún. 25. 20:15
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
"A kötelező biztosítás befizetési határideje egységes: a díjfizetés esedékességétől számított 60 napig tart az úgynevezett türelmi idő, azaz eddig van lehetőségünk következmények nélkül rendezni az elmaradásunkat."
2021. jún. 25. 20:18
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Semmi, van türelmi idő. A biztosításod ettől még élni fog. Ha a 60 napos türelmi idő belül sem fizeted be, akkor kezdődik a baj.
2021. jún. 26. 07:14
 5/8 A kérdező kommentje:
Ja jó :D akkor megnyugodtam köszönöm szépen! Természetesen befizetem időben, csak + 1 hétről lenne szó.
2021. jún. 26. 09:30
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Az belefér, ahogy írtam.

Én egy időben átutalással fizettem. Mindig határidő előtt egy-két nappal elindítottam az utalást, aminek pár órán belül meg kell, hogy érkezzen. Ennek ellenére a biztosítónál a könyvelésen hetekig voltak képesek ülni rajta. Én meg kaptam a fizetési felszólításokat, fenyegető leveleket, hogy ha nem vagyok hajlandó fizetni, megszüntetik a biztosításomat és beperelnek.

Miután ez sorozatosan többször előfordult, inkább lemondtam az átutalásos fizetési módról. Szóval legrosszabb esetben kapsz majd ilyen "kedves" leveleket, e-maileket, de ha befizet(t)ed, nem kell vele foglalkozni, dobd a kukába!

2021. jún. 26. 10:11
 7/8 A kérdező kommentje:
Rendben :D na én ezért fizetem csekkel. Köszi szépen ! :)
2021. jún. 26. 10:28
 8/8 anonim ***** válasza:
semmi több pénzed marad prostizni kerk 1 hétig :D
2021. jún. 26. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!