Elektromos roller! Milyen járműkategória? Milyen jogsival vezethető? Hol közlekedhet? /járda, kerékpársáv, stb/ És a kötelező biztosítás???
A járművek EU-s kategória besorolása:
L1e kategória
kétkerekű járművek legfeljebb 45 km/ó tervezési sebességgel, amelyben a motor:
- hengerűrtartalma legfeljebb 50 cm3 belső égésű motor esetében, vagy legnagyobb folyamatos
névleges teljesítménye legfeljebb 4 kW elektromos motor esetében.
A nekem a fenti leírás alapján egyértelmű segédmotor kategória!
Megköszönöm ha valaki szakmai érvek alapján megerősít, vagy cáfol.
Köszönettel: Kovács Attila
Nincs még egyértelmű szabályozás.
A rendőrség pár nyilatkozata alapján smkp, de ez gyakorlati szempontból marhaság.
Én kerékpárként szoktam használni. Szerintem a kerékpár definíciója egész jól ráhúzható.
"Kerékpár: olyan, legalább kétkerekű jármű, amelyet emberi erő hajt, és ezt legfeljebb 300 W teljesítményű motor segíti."
Hivatalosan kerékpár, még nincs rendesen szabályozva. Volt is egy Index cikk amikor a szabályokat betartva a Nagykörúton autók között mentek vele (ez természetesen nem ajánlott).
Jogosívvány nélkül vezethető, bár a kresz-t mint még gyalogosként is nem árt tudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!