Bontott beszerelt turbó miatt füstöl?
Sziasztok!
Egy 1.9 pdtdi motorra egy szintén ilyen motorra való turbót(csak erősebbet) raktam fel egy kocsira és most alapjáraton illetve alacsony fordulaton ömlik a fehér füst, sőt le állítás pillanata után gyengébben szivárog a kipufogóbol kb 15mp ig ami elég fura.
Legegyszerűbb az lenne ha rá vághatnám hogy az a bontott turbó eszi az olajat viszont annak kékes színe lenne úgy tudom kövezzetek meg ha nem jól tudom nyugodtan.
Szerintetek mi lehet a probléma. A hetekben lesz diagra téve a kocsi, de előtte bízok benne hogy valaki itt tud választ adni.
Elöző turbóval nem füstölt, és nincs semmi rend ellenes hangja.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Sikerült valszeg egy selejtes csigát szerezned. Van ilyen.
Igen, ha felhordja az olajat -általában- kéken füstöl. De én már átéltem olyat is, hogy vastag, fehér, átláthatatlan füstöt okádott -igaz, ez azért egy 12 literes TD volt. :D
Szóval lehet, ha egy jobb állapotút teszel fel, megszűnik a jelenség.
90% hogy a turbó a ludas, ha csak "kevés" motorolaj jut be akkor kék a füst mert elég, de ha sok akkor nem ég el, elégetlenül kijön a motorból és fehér színű.
Ilyenkor nagyon könnyen önpusztításba kezd a motor,nem bírod leállítani, elkezd pörögni/üvölteni, közben okádja a fehér füstöt, ez azért van mert a diesel motor képes elüzemelni a saját motorolajával is(főleg ha xar a csiga, és onnan jut be az olaj), na mármost ha nem tudod leállítani és elkezd pörögni, egy idő után elfogy a motorolaj megszűnik a kenés, és végül besül, ilyenkor gtk-s lesz a kocsi.
AM ha akarod látni mi lehet a vége a dolognak keress rá hogy runaway diesel
A maradék 10% hogy túlfújattad a motort és hengerfejes lett, a csigát nem csak úgy rádobálni szokás, méretezni kell, minden típusú motornak megvan mennyit bír el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!