Turbó utólag? Maga a beszerelés hogy zajlik?
Raktam bele erősebb féket.
Gyárilag a futòmű 210 pacit bír. Az autóm pedig csak 100 pacis.
A kiplungot lecsereltem olyanra ami bírja a nagyobb teljesítményt.
Vettem hozzávaló denso turbót is. A dugattyú főtengelyhez nem kellett hozzányúlni.
Beszerelés hogy valósul meg?
Sokba fáj?
Szandékosan nem írok autó típust mert biztos vagyok hogy valaki lesz aki jobban tudja mint a gyár.
Ugyan ezzel a motorral van turbós változata is.
Ez nem így működik hogy rákendácsolsz egy turbót aztán cső...
Melyik típusnak nics turbós változata?
Lepukkant fapados szarból nem lehet GT turbót varázsolni
"Szandékosan nem írok autó típust mert biztos vagyok hogy valaki lesz aki jobban tudja mint a gyár.
Ugyan ezzel a motorral van turbós változata is."
Öööö mi nem tudjuk jobban mint a gyár, mi azt tudjuk amit a gyár is:
hogy a szívó és a turbós motor nagyon nem ugyanaz. A VW-nál hiába 1.8 20 szelep a szívó és a turbó is, attól még a motorban a bélés teljesen más, mert fizikailag teljesen másnak kell lennie - különben nem működne.
Az sem mindegy, hogy szívódízel vagy szívóbenzin. A szívódízel működési sajátosságai megegyeznek a turbódízellel, szerkezetileg sincs akkora különbség, ott viszonylag problémamentesen megoldható egy turbósítás.
A szívóbenzin működési sajátosságai jelentősen eltérnek a feltöltött benzinestől, ott jelentős átalakításokra van szükség,mind a motoron belül, mind azon kívül - főleg az üzemanyag ellátó rendszer és szabályzás terén. Ez minden nulláról 1+ millió, ha vna turbós alternatíva és össze lehet annak a cuccaiból barkácsolni akkor anyagárban megoldható. Viszont ha van turbós változat akkor egyszerűbb a motorcsere :D
Így első blikkre mi továbbra sem tudjuk jobban mint a gyár, viszont azt sejtjük hogy kicsit buta vagy :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!