Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért gondolják, hogy lassan...

Miért gondolják, hogy lassan melegszik a dízel?

Figyelt kérdés
Többször olvastam már ezt itt, de a tapasztalatom mást mutat. Kiállok a garázsból, elmegyek az utca végére (200 méter) és már el is mozdul a vízhővok-mérő kezdeti állásáról. Mire kiérek a faluból (2 kilométer) közép állásban van a mérő, ahonnan már nem mozdul el. Télen sincs nagy különbség ebben. 5 hengeres, 2 literes turbósról van szó.
2021. jún. 24. 15:25
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
30 éves Mercedes-benz 190, 2.5TD motorral, 5 henger. Ugyanolyan gyoran melegszik, mint amint fent írtam. Nincs abban semmiféle előmelegítő.
2021. jún. 24. 18:11
 12/22 Vortrex ***** válasza:

Hát igen, talán akik ezt mondják azok nem is egy 30 éves 5 hengeres 2.5 literes autóra gondolnak, hanem (lehet hülye vagyok) egy sima common rail dízelre, amiben befagyna télen a segged az első 15-20 percben.

De mondom mégegyszer, lehet ám én gondolom rosszul és tényeg nem te vagy hülye

2021. jún. 24. 19:10
 13/22 anonim ***** válasza:
0%

"De mondom mégegyszer, lehet ám én gondolom rosszul és tényeg nem te vagy hülye"

fentebb írtam. 3l CR dízel, pár km után tolta télen a meleget. Városban.

2021. jún. 24. 19:20
 14/22 anonim ***** válasza:
Nekem jelenleg két dízel autóm van. Van köztük észrevehető különbség melegedés terén, de egyik sem vészes. Mindkettő CR-rendszerű. Az egyik 2205-ös, a másik 2018-as évjárat. A régebbi melegszik gyorsabban, az újabb sokkal lomhábban. Normál időjárási viszonyok között, amikor nincs 40 fok, de nincs -10 e, 5-6 km elég nagyjából a 90 fokos vízhőfokhoz, 22 fokra állított hőmérséklet mellett. Az olaj ilyenkor még nyilván nem üzemmeleg. Annak lehet hogy kell 10 km is. De semmiképp nem 50, mint amit itt írnak előszeretettel, nagyrészt olyanok, akiknek soha nem volt még dízel autója, csak a szomszéd sógorának a kollégájának a nénikéje mondta.
2021. jún. 24. 19:21
 15/22 anonim ***** válasza:
*2005-ös.
2021. jún. 24. 19:22
 16/22 anonim ***** válasza:

Nézz meg egy isuzu motoros opelt, G astra, h astra, típusbaja, ha kicsit csámpásan van benne a termosztát, már meg se mozdul a hőfokmérője.

Szabályosan játszani kell vele, télen nekem még így is alig mozdult el a mutató.

Mondjuk a mostani benzinesem se melegszik hű de gyorsan, kb 10 km, mire eléri az üzemi hőfokot most.

2021. jún. 24. 20:35
 17/22 anonim ***** válasza:

Azt mondanak amit akarnak.

Nekem szivó dizel van és néhány km után már meleget nyom.

2021. jún. 24. 20:44
 18/22 anonim ***** válasza:

"Nézz meg egy isuzu motoros opelt, G astra, h astra, típusbaja..."

#14-es vagyok. Pont erről az autóról írtam. Semmi gond nincs vele, hamar bemelegszik. Gyorsabban, mint a másik újabb dízel autóm.

2021. jún. 24. 21:31
 19/22 A kérdező kommentje:
Az ebben az érdekes, hogy 1.6-os benzines autómnak kellett 10 perc mire langyosat fújt. Az tényleg lassan melegedett.
2021. jún. 24. 22:21
 20/22 anonim ***** válasza:
Nekem is az előző, 1.9 szívónak sok kellett. De vasblokk, csupaszabb is volt, régebbi technika. 3.0 dízellel feleannyi kell.
2021. jún. 24. 22:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!