Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Bontatlan motorolajat nem...

Sxy kérdése:

Bontatlan motorolajat nem vették vissza jogosan?

Figyelt kérdés
Rendeltem egy motorolajat,viszont elnéztem a típusát.Visszavittem számlával mindennel együtt,bontatlan állapotban. Nem vettek vissza arra hivatkozva hogy nem tudom bizonyítani hogy tőlük vettem, illetve az olaj állapotát se tudom bizonyítani hogy érintetlen annak ellenére hogy látszik hogy bontatlan. 14 napig elállhatok bármilyen terméktől úgy tudom. Kötelesek visszavenni a terméket nem igaz? Akinek van ilyenben tapasztalata kérem írjon. Köszönöm!

2021. jún. 24. 15:22
 1/8 anonim ***** válasza:
26%

De, kötelesek visszavenni 14 napig bontatlan állapotban. Ott van a kezedben a számla, milyen egyéb bizonyítékra vágynak? Esetleg a megrendelőlapot még felmutathatod.

Hol vetted? Csak, hogy kerüljem azt a boltot...

2021. jún. 24. 15:27
 2/8 anonim ***** válasza:
75%

Interneten rendelt termék esetén átvételtől számított 14 napon belül lehet jelezni az elállási szándékot. Ennek a napjától számított 14 napon belül vagy köteles visszajuttatni a terméket.

Ez gondolom rendben van. Itt még a kivételek sora sem játszik.

A termék a megismeréshez szükséges mértéken túl nem lehet használt. Ez is rendben van. Még bontott, de hiánytalan állapotában is vissza kellene, hogy vegye.

Pl. én felolajozott láncfűrészt vittem vissza, minden gond nélkül.

Ragaszkodj az igazadhoz! pendítsd meg ha kell, hogy békéltető testülethez fordulsz, ha kell.

2021. jún. 24. 15:45
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Személyes átvételnél nincs elállási jog, az viszont elég fura, hogy a számlát/blokkot nem fogadták el.
2021. jún. 24. 16:11
 4/8 anonim ***** válasza:
Miért pontoztátok le a teljesen helytálló válaszokat? Úgy van, ahogy leírták! Kérdező, ne a %-nak higgy! Állj a sarkadra!
2021. jún. 24. 16:11
 5/8 anonim ***** válasza:
51%

Dehogynem van. Csak akkor nincs, ha a boltba alkalomszerűen tért be.

Ha rendelte/lefoglalta, de érte ment, akkor megilleti.

Webáruházban dolgozom, bemutatótermünk is van. De ha nagyon akarod, megkeresem, és belinkelem a jogszabályt.

A kérdező nem említ bolti átvételt, és az elutasítás indoka is más.

2021. jún. 24. 16:23
 6/8 anonim ***** válasza:
45%

"Fogyasztóként meggondolhatjuk magunkat és visszaléphetünk a vásárlástól az interneten rendelt termék átvétele után?

Igen, a fogyasztó és vállalkozási közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet alapján úgynevezett elállási jog (a termék visszaküldésének joga, visszaküldési garancia) illet meg bennünket internetes vásárlás esetén, és e jogot néhány kivételtől eltekintve minden esetben gyakorolhatjuk.

Mi az az elállási jog?

Az elállási jog azt jelenti, hogy az interneten megkötött szerződéstől jogszabályi felhatalmazás alapján egyoldalúan visszaléphetünk és a termék visszaküldése esetén követelhetjük a kereskedőtől az általunk kifizetett összeg visszatérítését. Az elállási jog kompenzálja azt, hogy a vásárlás előtt nem volt lehetőségünk a termék megvizsgálására és kipróbálására, továbbá, hogy kizárólag az eladó által egyoldalúan meghatározott információkra támaszkodhatunk a vásárlás előtt."

[link]

2021. jún. 24. 16:35
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Tessék, itt írnak a személyes átvételről:

[link]

Igaz, nem jogszabály, de elég pontosan fogalmaz. Megilleti a vevőt személyes átvétel esetén is az elállási jog.

De újra kihangsúlyozom: nem bolti átvétel történt, nem is ez az elutasítás oka. És amit mondtak, az hamis.

Egy bontatlan doboz kávéfőzőre is mondhatnák azt, hogy tégla van benne, csak visszaragasztották? Nem!

2021. jún. 24. 16:42
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Tök mindegy hogy veszed át, ha neten rendelted, elállhatsz, ennyi.
2021. jún. 24. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!