Egyik autóm elkezdte eszegetni a motorolajat. Mekkora étvágynál kellene orvoshoz fordulni?
Jelenleg 5-6dl 10 ezrenként. Kb.
Az autó egy Focus mk2 facelift 1.6 TDCI amibe gyárilag 3.7l olaj kerül. Ez durván a 20 százaléka ami eltűnik. Sokat nem vártam az autótól, így is túl szolgálta azt, amiért vettem. 80 ezer hibamentes kilométer, 1.2 milliós vételár. 268e km.
Szerintem 300eig bőven elmegy a kis Melós autó.
Csak érdekelne meddig merjem használni.vagyis mekkora étvágyig elfogadható. Régi Opelemnek 1l is elfogadható volt kézikönyv szerint..
Vannak motorok amiknek elfogadható a csereperiódus alatt némi fogyasztás de max pár deci csak.
Kutakodj utána neten hogy az adott motornál mi a normális.
Kisebb, mint 1dl/1000km, ez gyári állapot.
Van autó, amelyik látszólag semmit nem fogyaszt, de lehúzási veszteség vagy kartergáz mindegyiknél van. Ezért a 0 olajfogyasztás mögött egy kis benzinnel való hígulás is lehet.
Szóval az autódban a motor olajfogyasztás alapján jó állapotú. Akkor kell valamit csinálni, ha ez hirtelen és tartósan megnő, mondjuk 3-5dl/1000km-re.
Kb. 2-3 tankolásonként érdemes ellenőrizni az olajszintet, hátha változott az olajfogyasztás. Ha félúton van a max és min között, akkor maxig fel lehet tölteni. (Persze, ha közel van az olajcsere, akkor nem szükséges.)
Na jólvan, akkor minden fasza.
Zöld jel továbbítva, piros nincs.👍
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!