Csak én kapok dührohamot az autópályan előző kamionosoktól?
Én azért berendelnélek egy szigorított PÁV-ra.
Nagyon valószínű, hogy jogosítvány nélkül távoznál onnan.
Annyira nem zavar max amikor az utolsó pillanatba rántja ki a szekeret.
Mostanában inkább az bosszant, hogy autópályára feljövet én engedjem ki őket, de ők basznak kiengedni
Nem előzhet, oké. Szabálytalan. Jó. És? Mi vagy te? Rendőr?
Te meg 140-nel mész pályán. Az pont annyira szabálytalan, mintha a kamion előzne, csak mondom :D. Akkor te miért vagy jobb?
Amúgy meg megmondom őszintén, én sem szoktam érteni a kamionos előzést. Bosszantó igen, bár én nem forrongok magamban, nem villogok, nem dudálok, megvárom.
De valaki mondja már el, hogy a kamionos mit nyer ezen? Hogy egy kamionnyival előrébb kerül? Mert utána ugyanúgy mennek egymás mögött.
Előzés előtt első megy 90-nel, a másik 91-gyel. A hátsó ilyenkor mire gondol? Úristen mit szüttyög ez előttem 90-nel!!! Hát én mennék 91-gyel, nemigaz! Megelőzöm! És utána meg ugyanúgy követi kegymást. Tehát nem az van, hogy drámai sebességkülönbség van a két kamion között...
És akkor 500 km-re vetítve nyer majd pár percet, mert ő 91-gyel megy.
#36: sok cég 80-ra limitálja a sebességet, mert ezzel jelentős üzemanyagot takaritanak meg.
Viszont mások meg mennek ami a csövön kifér (szabályosan max. 90) mert ez a parancs.
Ezek jellemzően nemzetközi fuvarozók, van, hogy 2000 km-re szállítanak. Azon a távon bizony időben már sokat számít, hogy 80 vagy 90.
Igazából ez teljesen átgondolatlan szabályozás így.
Egy ilyen 80 vs. 90 kb 1 percig tart, ezalatt a gyengébb idegzetűeknek pont 10x borul el az agya.
37es
Részben igaz amit mondasz, részben nem. Egyrészt a 80 vs 90 pár másodperces előzés, az már szemmel látható különbség. A probléma a 87 vs 88 közótt van, csakhogy egy példát mondjak.
A másik, hogy nem parancs miatt mennek 90el. Hanem a sofőr sem hülye, ha egy fél napot tud spórolni egy Budapest - Madrid úton azzal, hogy 90el megy, nem 80al, akkor neki sem érdeke, hogy ne haladjon gyorsan. Főleg hogy manapság már nincs túlfogyasztásert levonás.
#38: igen, ha lendületből megy akkor megvan 20-25 mp alatt, de az ritka.
Mióta van a tilalom, a 87 vs 88 előzések gyakorlatilag megszűntek, legalábbis amerre én járok.
39es
Persze, nem olyan gyakori ez. Csak itt már mindenki mindenért ideges, népbetegség az idegbetegség, és utána a rinyálás az interneten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!