Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Honnan tudhatom hogy jó e?

Honnan tudhatom hogy jó e?

Figyelt kérdés

Turbó vásárlás elött állok. 1.9tdi 1Z 90 lovas motorhoz szeretném.

Munkába járós autó szóval gyári újat nem terveztem venni elég a bontott is.

Állítások szerint hibátlan a turbó....

Van valami tipp mielőtt megvenném hogy mit figyeljek meg rajta? Tudom a bevizsgálás lenne a legjobb, de az eladó nem akarja elküldeni sehova mert egyszer átverték vele. (nem kamu, az enyém lett volna amivel átverték)

Ha tudtok tippeket adni nagyon megköszönném

2021. jún. 18. 10:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Max a tengely lógását tudod megnézni, ezt leszámítva lutri. Vagy bejön, vagy nem. Ez örök probléma a bontott alkatrészekkel, mi pl. ha motort cserélünk, mindig hozzátesszük, hogy "már csak az lenne a szép, ha ez meg hengerfejes/repedt lenne".
2021. jún. 18. 10:49
 2/11 A kérdező kommentje:
Minimálisat kottyanhat a gyári új is igaz?
2021. jún. 18. 10:54
 3/11 anonim ***** válasza:
Nem. Akkorát biztosan nem amit kézzel megmozgatva érzel.
2021. jún. 18. 11:06
 4/11 crudy ***** válasza:
Egy turbo 100ezer felett forog, nehany ezredes turessel gyartyjak tehat ha kezzel erzed, hogy mozog az mar gatya. Nem nagyon tudod megnezni.
2021. jún. 18. 11:23
 5/11 anonim ***** válasza:
Azért #3 #4 ez így nem igaz. Bontott turbóról beszélünk. Igen, egy vadiúj turbónál nem szabad kézzel érezhető lógásnak lenni, de egy használt turbónál egy pici lógás normális és nem jelenti, hogy rossz, csak nyilván nem új már.
2021. jún. 18. 12:07
 6/11 A kérdező kommentje:
Kb mennyire kottyanhat? Kb 1 milliméteren belül?
2021. jún. 18. 12:13
 7/11 anonim ***** válasza:
Hát kézzel vizsgálathoz szerintem hiába mondom, hogy 1 vagy 1.5 mm, úgysem fogod tudni ilyen pontossággal érezni. Amúgy nem tudom, biztos van rá gyári előírás, de mivel kézzel úgysem lehet mérni, ezért fogalmam sincs róla. Ezt csak tapasztalat útján lehet megtanulni, hogy mi a még elfogadható lógás.
2021. jún. 18. 12:19
 8/11 anonim ***** válasza:

#5: "Azért #3 #4 ez így nem igaz. Bontott turbóról beszélünk. Igen, egy vadiúj turbónál nem szabad kézzel érezhető lógásnak lenni"

Látom a szövegértés nem megy, idézem neked a kérdező hozzászólását, mire reagáltunk:

"Minimálisat kottyanhat a gyári új is igaz?"

Na, érzed miért mondtál hülyeséget?

2021. jún. 18. 17:34
 9/11 anonim ***** válasza:

#8 Na, beszéljünk akkor kicsit a szövegértésről. Írt ilyet a kérdező? Igen. De igazából ez egy teljesen jelentéktelen részlete volt a kérdésnek, szóval senkit nem érdekel és normális ember nem is reagálna rá. Nem tudom, hogy #3 vagy #4 vagy, de nem is számít, mert a kettő közül egyik válaszban sem hangzik el az, hogy gyári turbóról lenne szó. Mivel a kérdés alapvetően bontott turbóról szól, ezért 10-ből 10 kitűnő szövegértéssel rendelkező személy azt mondaná, hogy a #3 és #4 válaszok egyaránt bontott turbóról beszélnek, ebben az esetben pedig a válasz erősen helytelen.

Na, érzed miért mondtál hülyeséget?

2021. jún. 18. 19:30
 10/11 crudy ***** válasza:

A harmasnak kint van a neve, nem veletlen.

De en nem ertem a valaszod. Bontott turborol van szo, bontott turbo ellenorzeserol. Gyakran kihagy a szovegertesem, most lehet ez van.

Gyari turbo nem fog mozogni.

Ha 1 mm-t log egy turbo az csak alatetnek jo.

Kezzel siman erzel par tized mm logast, az nem azt jelenti, hogy fuu nem egy mm es akkor jo, hanem azt, hogy log es mar kopott.

A bontott turbo tobbnyire szar, a gyari durvan draga, vegyel felujitottat, csere darab ellenere meg oocsobb.

2021. jún. 18. 20:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!