Unix és Bárdi a szerelőkkel közösen veri át az embereket?
Többször tapasztaltam, hogy az adott autószerelő ragaszkodik a fenti két üzlethez. Hozott alkatrészre nem vállalnak garanciát még akkor sem, ha cikkszám szerint ugyanarról van szó. Például az alkatrészek.hu-ról.
Jól értelmezem, hogy a szerelőknek járó kedvezménnyel magukhoz csalogatják a szerelőket, hogy azok az alkatrészeken is keressen jó sok pénzt? Így a két cég jól jár, mert ott vásárolnak a szerelők. A szerelők is jól járnak, mert az alkatrész árak majdnem fele is az övék. Az ügyfelek nem járnak jól, mert szinte dupla áron kapják az alkatrészt.
Igen is nézzenek utána, mert kétszeres árról van szó. 100000 Ft-nál 50000 Ft. Nagyon nem ritka egy ilyen, vagy ennél drágább alkatrész(ek). Hogy a példánál maradjunk. Spóroljon már meg nekem 50000-et 10 perc nevezéssel. Ne vágjon át, hogy nekem a honlapon lévő árat mondja, ő meg kedvezménnyel veszi meg. Gyakorlatilag a semmiért kap 50000-et. Amit nem sajnálnék tőle, ha nem az én pénzem lenne.
Csak így ez az egész rendszer átverés. Könnyű pénzt ígérnek a szerelőnek a cég, ha tőle vásárol. A szerelő meg szépen asszisztál ehhez az egészhez a pénz miatt. Hazudik inkább.
Igazad van, de melyik az az ember aki saját magának ellensége, hát ilyen nincs.
EZ mindenütt így van hogy csak a saját haszna legyen meg , a többi nem érdekli.
Nekem a múltkor a vízszerelvényhez kellett egy csatlakozás.
A neten 1600 ft volt több helyen , plusz a házhoz szállitás 1690 ft.
Elmentem a szaküzletbe ami a városunkba van ott ugyan ez 3200 ft volt.
Majd seggre ültem hogy duplájába kerül, de a szállitási díj meg amazt emeli meg.
Ugyanez van a villanyszereléssel is. Abban a boltba ami nekem iszonyú drága, a maszek szerelők százezres tételeket vásárolnak , mert nyilván tovább nyomják az árat a megbízónak.
AZ az igazság hogy szabad rablás van.
Igen, és meg fogsz lepődni az egész mögött ott a Gyurcsány szál és a Medvedisznóember is.
Hozott alkatrészre nem vállalnak garanciát. Logikus. Laikus vagy, azért viszed oda a kocsit, mert nem értesz hozzá. Megveszel valami ismeretlen eredetű hulladékot, ami vagy jó bele vagy nem, vagy jó minőségű vagy nem. A plusz munkadíjat nem akarod majd kifizetni amit pluszban szív miatta, viszont ha a bizonytalan eredetű és minőségű alkatrész besz/rik, akkor azért majd őt akarod hibáztatni, mert rosszul csinálta meg.
Két megoldás van. Hiszel a konteokban, megveszed az alkatrészt, és betákolod otthon, vagy valakinél a sufniban és olyan lesz, amilyen, vagy keresel egy olyan szerelőt, aki nem az alkatrésszel akar lehúzni.
Legszebb mondatod: "Gyakorlatilag a semmiért...."
Meg kell érteni: a szerelők gyakorlatilag kereskedők is egyben (mint ahogy a vízvezeték-, klíma-, fűtésszerelők stb is).
Nem a semmiért kapja a kedvezményt. Azért kap brutál nagy kedvezményt, mert havonta 1 milliót (vagy sokkal többet) elkölt ezekben a nagykerekben, a nagyker pedig ezzel honorálja.
Amikor megveszel egy televíziót, előfordul, hogy 2-3 kereskedőn is keresztülmegy a termék, mire te azt kifizeted. Ez így működik.
Nem az a bajom, h drága. Nekem az elvekkel van a baj.
Olyan rendszert csinált ez a két cég, ahol a szerelő úgymond "le tudja húzni" az ügyfelet. A szerelők meg azért nem rendelnek a Kovács Autóról sokkal olcsóbban ugyanazt, mert ott nem tudnak nyerészkedni. Nálam a főbűnös a két cég, aki bűnbe csalja a szerelőket. A szerelők abban az esetben bűnösök, ha az ügyfélnek azt hazudják, hogy kedvezmény nélküli áron vették az alkatrészt.
Nem kis pénzről van amúgy szó, nem 5-10 %-ról, hanem 46-48 %-ról, ami sztem már gáz. Kapjon persze jutalékot, gyűjtögessen hűségpontokat, vagy bánom is én mit. DE ne mondja azt a vevőnek, hogy ennyi volt az alkatrész, ha nem annyi volt, mert az átverés. Nagyon sok pénzről van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!