Vettem 6 éve egy bmw-t, azóta ráköltöttem az összes pénzem, de most is kellene rá. Mit tegyek?
Vettem a kínálat tetejéről egy szép autót, gyári M pakettes, ritkább számban megy, most is 2db van fent, ami eladó.
2,2 millió ft volt akkor, de mindig volt vele valami probléma, már cseréltettem benne porlasztókat, szívósort, gyertyákat, kuplungot, hardyt, teljes kardán felújítás, komplett futómű elől-hátul, tartóbakok mindenhol, vízpumpa, minden feszítő, görgő, szíjak, szélvédő.
Emellé rengeteg elektromos hiba, ablakemelő, klíma, tetőablak motor, komplett fék 1x, betét 2x, motorolaj szűrőkkel 90.000km-em alatt 8x.
Lámpabúra csere újra, xenon izzók és biztosan van még sok dolog, amit cseréltem benne, minden esetben gyári vagy legjobb márkájú utángyártott alkatrészre (sachs, bosch, mann, ate, hella, stb)
Eddig dolgoztam, jól kerestem (vendéglátás) és szülőkkel éltem, így meg tudtam engedni magamnak.
Viszont egy éve nincs munkám, az autómnak nekitolattak, tettem feljelentést, de fél év után semmi… nem foglalkoznak az üggyel.
Illetve elkezdett rohadni a sárvédőív (80-100k lenne) plusz a tolatás sérülése is kb ennyi.
A futómű megint kopog, 50.000km-el ezelőtt lett benne cserélve minden!!
De ennyit bírt. Lengőkar kell bele kompletten megint (60.000 a pár+munkadíj).
Szóval rá kellene költenem megint olyan 300 ezer ft-ot, hogy hibátlan legyen az autó.
Van már benne 340.000km, dízel, de szinte autókiállításon részt vehetne, javítások után karcmentes lenne kívül-belül. Az ülésekre is költöttem 1 éve 80.000ft-ot, teljes bőrfelújítás, festés.
Nem így terveztem, de a 6 év alatt fokozatosan jöttek a hibák.
Mindig úgy voltam vele, hogy na még ezt, na még ezt, és legalább lesz egy megbízható autóm.
Ennek ellenére mindig jött egy újabb hiba.
Jelenleg az autó szerintem max 1,3-1,4 milliót ér, ha rendbe hoznám sem érne 1,7-8 nál többet.
Minden papírt eltettem, amit ráköltöttem a 6 év alatt, a tankoláson, biztosításokon kívül 5,5 millió ft-ba van az autó jelenleg.
Tudom, ezt a pénzt sosem fogom viszont làtni, de nem tudom, mit tegyek.
Elkezdtem egy egyetemet, alig maradt pénzem, fenntartani tudom az autót, de tovább szervízelni nem tudnám.
Autó nélkül nem szeretnék maradni, mert megszoktam a kényelmet, és a szüleimhez is ezzel járnék haza, tömegközlekedni nem szeretek.
Viszont 300-500 ezres 20-30 éves papír autóba sem akarok átülni.
Egy 1 milliós autót meg félek megvenni, mert arra is költeni kell valószínű. Bár biztosan nem ennyit, mint erre.
Mit tegyek?
Járjak vele amíg szét nem esik és nyeljem le a kidobott 5-6 misit?
Vagy vegyek valamit az árából? Az tovább bírja vajon?
Eléggé elkeseredtem már, és belefáradtam.
Amit most meg rá kell kolteni koltsd ra aztan add el a gec!be:)
Vegyel egy olyat aminek olcsobb a fenttartása talán vw, seat, opel, suzuki,toyota esetleg ford
Mondanám ,hogy vegyél egy Ladát...nekem is az van. Kicsit ki van pofozva uj festés,felnik ilyesmi és ezzel is mindenki megnéz ha megyek az utcán
Ebben a hobbiautósdi dologban az a szép, főleg nekem, hogy szinte fillérekből oldok meg mindent. És mivel szeretek szerelni, elvagyok így is.
Ahogy valaki írta is, lengőkarnál elég a szilent/gömbfej csere, a lengőkart meg kicseréled te.
Max 10-ből megvan az egész.
Az meg, hogy valami mekkmester szerelőt gazdagítson az ember....aki több kárt okoz a szerelésnél, mint amit javít...elég volt belőlük.
Meg ezt a bmw témát el kell engedni, betegágy rendesen, mint a legtöbb német autó általában.
Vegyél egy japán kocsit helyette. Suzuki, Toyota.
Nem érzed, hogy felültetett a márkanév?
Haha, beszoptad a BMW memét? Nem mondták, hogy a BMW azért presztízsautó, mert lépten-nyomon szétesik? Dobd ki a faszba, sózd rá valami cigányra, azoknak való az ilyen pénztemető!
Megbízható kocsi kell? Azt a japánok csinálnak. Nem mondom, hogy senki más nem, de ők verhetetlenek. Egy tízéves Toyota Corolla soha nem fog kirohadni alólad, vagy egy Honda Civic, avagy ha versenyzősebbre akarod venni, akkor egy Subaru. Ha a BMW-dhez hasonló drága kocsit szeretnél, akkor tudom ajánlani a Ford Mustangot.
Régebben én is venni akartam bwm-t, de úgy jött ki hogy hol ez hol az miatt nem tudtam, nem volt idő stb.
Többen vettek az ismerősök közül, egymást rábeszélték erre.
Azóta is áldom azt hogy nem tudtam akkor venni, mert mindenki befürdött ezekkel. Alig tudtak megszabadulni tőle.
Vegyél egy normális autót...
Amúgy 6 éve vettél egy m-es bmw-t 2,2-ért. Az már akkor se volt új, azóta ugye eltelt 6 év.
Most meg van egy kb. 15 éves autód 360 ezer kmvel és csodálkozol h szar...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!