Budapesten lefizetni a vizsgabiztost?
Teljesen kétségbe vagyok esve már.... Vidéken tanulok szeptember óta vezetni, és borzalmas oktatóm van, nagyon utálom, szexista, folyamatosan szid és jópofának gondolja magát, ordibál, lehülyéz, undorító szöveget tol folyamatosan, aláássa az önbecsülésemet. Ma voltam második forgalmi vizsgán, amin teljesen igazságtalanul buktattak meg, nem izgultam, nyugodt voltam. Szeretnék oktatót váltani, és komolyan elgondolkodtam rajta, hogy olyan iskolába megyek, ahol a vizsgabiztos lefizethető, ezáltal ugye jó kapcsolatban van az oktatóval is, hogy ez megtörténhessen. Túl akarok lenni rajta már, úgy érzem örökké fog ez így húzódni, pedig szeretek vezetni, tudok is, de úgy érzem lehúznak csak, és a pótórák légkörétől meg görcsben van a gyomrom is. Valakinek van ötlete, hova lehet érdemes menni?
27/L
Senkit nem pontoztam le!
Megálltam a zebra előtt, és mindenkit átengedtem! Amikor elindultam körültekintés után, és már szinte elhagytam a zebrát, akkor fordult le a fiú a másik merőleges zebráról lecsapva az útját, a kocsi mögött elhaladva. Így gyakorlatilag a mögöttem átkelőnek kellett volna elsőbbséget adnom.
Azért gondoltam Pestre mert ott vagyok alapból, csak a szülővárosomban jogsizom, de igen, valószínűleg egyszerűbb lenne szimplán oktatót váltani vidéken, mert ez már ismerős terep. 45 órán vagyok túl... amit már a 31 óta nem vezet az oktatóm a kartonomba, tehát zsebbe megy neki. Én vagyok a hülye, hogy még mindig nem váltottam.... végig telefonozik mellettem, alig néz fel, a szituk végét látja, és az alapján ítél. Megkértem vizsga előtt segítsen parkolni gyakorolni, erre az volt a válasz, hogy a nők úgyse fognak megtanulni parkolni úgyhogy felesleges, majd megkérem a pasimat hogy álljon be helyettem....
#8 Nem lehet lefizetni vizsgabiztost?
2019-ben csináltam a B jogsit Budapesten, harmadik vizsgàn mentem át. Három különböző VB volt, mindhárom nagy szeretettel fogadta a kenőpénzt. (30k) Az első vizsgabiztos konkrétan megszopatott (oktatom szerint is) és össze-vissza módosította az amúgy begyakorolt hivatalos útvonalat, mert neki még nem vittem kenőpénzt.
Ha igaz, amit írsz, simán felvenném a teljes órát a telefonommal, és feljelenteném!
Kimerít egy csomó paragrafust a Btk-ból.
Ne közvetlen te intézd az elintéznivalót, hanem az oktató tudja, hogy melyik vb befolyásolható, vagy sem.
Nekem kerek perec megmondta az oktató, hogy x összeg a tarifa, leboltolta a vizsgabiztossal, és ennyi. Ne gondolj nagy pénzekre egyébként. 20e környéke. (Bp)
Nem vagyok rá büszke, de volt pár szituáció a forgalmi vizsgán, hogy meghúzhattak volna. Ne gondolj nagy dolgokra.
Pl. lekopott az útról a felfestés + esett, és fél perccel később vettem észre, hogy záróvonalon vagyok.
Vagy amikor hiába közelítettem meg megfelelően a gyalogos átkelőt (nem jött senki), amikor pár méterre voltam a zebrától, majdnem kiugrott elém egy részeg hobó, és satuznom kellett.
Nem tudom ki hogy van vele, én ilyen kis fing dolgokon nem akartam megbukni. Ha úgy veszed, valamilyen úton-módon úgyis kifizeted a kenőpénzt, mert ha kétszer "becsületesen" megbuksz, már sokkal többet fizettél, mintha akár 50 rongyot áldoztál volna a vizsgára.
Magyarország sajnos így működik.
Jöhet a lepontozás, végülis megérdemlem, nem is vagyok büszke magamra, egyszerűen nem akartam baromságokért bukni.
F
#16:
Egyrészt a vizsgabiztos nem engedi hogy fel vedd az órát, be sem száll a kocsiba ha megy a felvètel.
De ha esetleg menne is a felvétel, a kenőpénzt átadása nem a vizsga előtt vagy közben történik, hanem az oktatót adja át titokban. Természetesen mindenki úgy tesz a vizsga alatt mintha semmi mutyi nem történt volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!