Szabályos az alábbi KRESZ helyzet?
1. A kresz szerint, ha szigorúan értelmezzük nem szabad (és főleg nem kötelező!) a piroson áthajtva elengedni a mentőt.
2. Értelmes ember ebben az esetben ennek ellenére (természetesen miután felmérte hogy biztonságosan meg tudja tenni) elengedi a mentőt a piroson áthajtva is.
3. Értelmes rendőr ezért nem bünteti meg az értelmes embert, annak ellenére hogy elvben szabálytalan. Ha viszont balesetet okoz, egyértelműen övé a felelősség.
Ami szerintem inkább problémás (bár a konkrét esetet nem tudjuk így elképzelni, kép jó lenne) hogy az autós jobbra ment el. Amikor látta hogy közeledik a mentő a jobbra kanyarodó sávban, nem tudhatta biztosan, hogy a mentő merre akar menni. Ha a mentő jobbra ment volna, akkor lehet hogy ott "beragadt" volna mögé (nyilván tudni kéne hogy a keresztező út hány sávos, volt-e ott forgalom stb.). Én inkább a menetirány szerinti középső sávban álló autó elé húzódtam volna be, akkor a mentő mindhárom irányba szabadon el tudott volna menni. Aztán ha elment, kitalálom merre tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!