Az oktatóm szerint botrányos vagyok, tényleg annyira rossz a helyzet, vagy ezen tudok javítani?
Az érdekelne, hogy mivel töltöttétek az eddig eltelt 30 órát, ha még csak most jutottatok odáig, hogy bemenjetek a városba.
A leírt jelenségek teljesen természetesek a gyakorlás kezdeténél, annyi mindenre kellene figyelni, hogy még azt sem tudja megmondani a tanuló, milyen táblát látott néhány másodperce, pedig megnézete.
Tipikus példa az egyirányú utcából balra kanyarodás gyakorlása, amikor azt sem tudja, hogy egyirányú utca, vagy jöhetnek szemből...
A vezetés gyakorlásának jelentős részét teszi ki a sok felé figyelés tanulása, de nem 30 óra után szokás városba bemenni.
Az persze a tanuló képességeitől is függ, milyen forgalmi helyzetekbe viszi be az oktató, de úgy tanul, ha mindíg picit többet kér, mint amit valójában tud a tanuló.
Ezért van az, hogy sokan a normális, de szigorú oktatót is bunkónak tartják... és sajnos valóban sok a bunkó is.
Rutinpályán figyelni nem lehet megtanulni, azt csak éles forgalmi helyzetekben lehet gyakorolni, tehát a kérdés, hogy eddig mit gyakoroltatok?
Köszönöm az első válaszolónak! Megfontolom, hogy otthagyjam-e.
Négyesnek: eddig különböző országutakon, és falvakban vezettem, ahol egyirányú úttal is keveset találkoztam, illetve a rutinpályán is eltöltöttünk pár órát. A falvak utcáin már jól tudtam közlekedni, meg tudtam figyelni a táblákra, de az elmúlt 2 órámban sok volt ez a nagyobb városban való vezetés. Volt már, hogy átvitt a városon azért, hogy átmenjünk egy faluba, ami attól nem messze van, viszont szinte csak főutat érintettünk a városon belül, és azért ott nem a legnehezebb vezetni.
#7#
Te is tudod, "gyakorolni kellene"
Az oktató mellett csak minimális tudást szereznek a tanulók, ami arra elég, hogy egyedül gyakorolhasson tovább. Az oktató melletti tanulás kb arról szól, hogy tudja a tanuló mi történik körülötte, ne okozzon balesetet, sok ezer kilométert kell még vezeti ahhoz, hogy rutin is legyen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!