Szerintetek elég lenne az 1.6 szivó benzines autó ilyen célra?
Sziasztok.
Volkswagen Golf 5 autót szeretnék venni, 1.6os szívó motorral. 102 lóerő.
Munkába járnék vele, ami kb 20km naponta. Ezen felül a napi dolgok elintézése, de ugye ezek is városban. Évi pár alkalom lenne, amikor hosszabb távra mennék vele, ami azt jelenti, hogy 500-600km oda, meg ugyan ennyi vissza. Esetleges ritkán egy Horváth tengerparti cél.
Ezen felül 2 havonta max 1-szer egy 100-140km össz táv autópályán. ( lakhelyemtől pestig, de ez az oda-vissza táv ).
Jelenleg egy 1.25-ös 82 lóerős autóval oldom meg a fentieket, aminek a teljesítményével mondjuk azt, hogy meg vagyok elégedve, de egy picit erősebb, dinamikusabb jobb lenne. A célnak megfelelne az 1.6 benzines autó, vagy erre inkább már dízel lenne a jó? Teljesítménybe érezném a különbséget a 2 motor között?
Köszönöm!
Érezni fogod a különbséget.
1.6 már autó kategória...
Lehet vele előzni, manőverezni.
Nehezebb lassan vezetni hisz bármennyire is érsz a gázhoz reagál.
Nekem volt már 1es Opel d corsa na az szenvedés volt biciklis, traktort előzni szinte lehetetlen volt.
Mármint ha nem volt lendület.
szerintem közlekedésre ebben a súlycsoportban 80+ lóerő felett bármi kényelmesen elég, még autópályázásra is
páromnak 60 lóerős kávédarálója van, simán használható az is bármire
1.4 benzines autommal kényelmesen megyek akár 160-170el is pályán
Szóval nem mondanám hogy nem autó kategória.
Igaz pici a kasztni is hozzá
10 km-es ingázáshoz teljesen jó.
Azt az évi néhány hosszabb utat bármivel lehet abszolválni.
"Teljesítménybe érezném a különbséget a 2 motor között?"
Attól függ. Ha a 82 lovas valami 900 kg-os miniautó volt, akkor nem biztos. Az 5-ös golf 1200 kg, tehát nagyjából ugyanott leszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!