Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Árthatok azzal, ha kimosom a...

Árthatok azzal, ha kimosom a hűtőrendszert?

Figyelt kérdés
Valaki azt mondta, hogy a nagyon öreg hűtőrendszert nem biztos, hogy jó ötlet átmosni, mert lehet több kárt okozunk mint hasznos, az elöregedett tömítéseket is kimoshatja/kimarhatja, és a legrosszabb ha a fűtőradiátorban lesz valami kár, mert ahhoz szét kell szedni az egész műszerfalat. Én igazából rendes hűtőmosó folyadékra gondoltam ioncserélt vízzel, nem trisót meg ilyet gondoltam belerakni... Valakinek van valami tapasztalata régi hűtőrendszerrel kapcsolatban?

2021. máj. 17. 23:01
 1/8 anonim ***** válasza:
Én simán megcsináltam a klasszikus trisós mosást 20 éves autón, ezelőtt 10 éve. azóta is megy a gép. :)
2021. máj. 17. 23:13
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem lesz semmi baja, csináld nyugodtan. Ioncserélt víz nem jó, desztílált kell bele. Mondjuk akár csapvízzel is csinálhatod, mert utána úgyis teljesen leengeded.
2021. máj. 17. 23:49
 3/8 A kérdező kommentje:
nem pont, hogy a desztillált víz a nem jó? Az csak sima víz lepárolva, még vannak benne ásványok, az ioncserélt vízből van kivonva minden ásvány. Vagyis én így tudom, remélem nem vettem hiába 15 liter ioncserélt vizet... :D
2021. máj. 17. 23:53
 4/8 anonim ***** válasza:

Egy régi dízelt mostam ki trisóval, utána kb orrán-száján folyt belőle a víz.

Ezek az adalékok is hasonlóak, jobb nem kísérletezni vele.

Kérdés, milyen autó, pl egy Renónál 2 hetes fabrikálás, míg hozzáférsz a fűtőradiátorhoz, de egy astránál elvileg fél óra alatt megvan a csere.

2021. máj. 18. 03:05
 5/8 anonim ***** válasza:
miért is kell kimosni?
2021. máj. 18. 05:55
 6/8 krwkco ***** válasza:

"Ioncserélt víz nem jó, desztílált kell bele."

Mind a kettőből ki van vonva minden ásványi anyag. Csak annyi a különbség, hogy mivel az ioncserélt vízet nem forralták fel, az tartalmazhat oldott gázokat. De ez a hűtőrendszerben semmit nem számít, az ioncserélt is jó.

Én most tettem rendbe a 19 éves Ford Fiestámat. Leszereltem a hűtőt és a kádban minden irányból átmostam. (4 nyílás van rajta) Nagyon el volt dugulva, de a végén teljesen szabadon áramlott minden nyiláson a víz.

A hűtőrendszer tübbi részén csak többször lecseréltem ugyanazt a bekevert hűtőfolyadékot és üllepítettem. Szerintem ott nem volt semmi dugulás, csak kis szemcsék jöttek ki.

2021. máj. 18. 06:23
 7/8 anonim ***** válasza:
Én citromsavas vízzel töltöttem meg. Kb 10 km- ert mentem vele aztán le engedtem. Hihetetlen, hogy mennyi koszt ki hozott! De utánna még sima desztillált vízzel fel töltöttem, úgy is meg járattam. Aztán meg kapta a fagyállót. Semmi baja nem lett a kocsinak. Sőtt ki is tisztult szépen😁
2021. máj. 18. 16:29
 8/8 anonim ***** válasza:

#5-ösnek

Milyen kèrdès ez?

Akkor mossuk át amikor koszos. Melegszik a rendszer, nem tud elegendő hőt leadni.

Nem mindenki tud új autóval járni, vagy elektromossal.

Apám szavaival èlve.. mièrt?

A. -èrt!

aug. 19. 07:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!