Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » TPMS szenzoros autó használók...

TPMS szenzoros autó használók ti mennyi BAR-t fújtok a gumiba?

Figyelt kérdés

Nekem 185/55 16 os kerekem van mennyit tennétek bele?

SX 4

2021. máj. 11. 15:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%
Én 7,6 bart szoktam, ezzel te előrébb vagy? Ha én azt mondom, hogy 80 litert tankolok mindig, te is annyit fogsz a suzukiba? Komolyan nem értem a kérdést. Amennyit a gyártó előír, annyit kell, nem értem miért merül fel hogy ne annyit kéne. Dízelt sem fogsz tankolni a benzines autóba csak mert valaki azt ajánlja... (remélem legalábis)
2021. máj. 16. 15:32
 12/18 anonim ***** válasza:
Tényleg kár volt megkérdezned, mert minden autónál más az ajánlás. Ajtót kinyitod, ott van az adattáblán minden.
2021. máj. 16. 18:23
 13/18 anonim ***** válasza:
38%
azért a gumisoknál pont leszarják hogy mi az előírt nyomás, általában minden autót 2,3 barra fújnak, de végülis ezzel nincs is baj, ez nem olyan mint a motor összeépítésnél a csavarok meghúzási nyomatéka... talán a terepjáróknál más az átlagos érték, kamionoknál is 8.5-10 bar az átlagos
2021. máj. 16. 19:22
 14/18 anonim ***** válasza:
52%
Olyan értelemben persze mindegy, hogy kárt nem okoznak vele, csak a felfüggesztés nem arra a keréknyomásra van tervezve, így másképpen fogja csillapítani az ütéseket.
2021. máj. 16. 19:32
 15/18 A kérdező kommentje:

15:32 ideges ember vagy!

Többieknek köszi!🍻

2021. máj. 16. 19:41
 16/18 anonim ***** válasza:
a felfüggesztésnek semmi köze a guminyomáshoz... és a mérnökök tankönyvében sem esik erről egy szó sem, lévén hogy ezek a hugyszar utak amik ebben a pöcegödör országban vannak nem-harmadikvilágbéli-országokban (nyugat felé) nem jellemzőek, így eleve sima úttal számolnak, azon meg nem fog pattogni neked semmi. A guminyomás csakis a gumi állapotára nézve számít, ha túl alacsony vagy túl magas szarul fog kopni, de kb ennyi... Meg esetleg eltud durranni ha extrém alacsony a nyomás, de azt mindenki látja azért hogy ha már olyan szinten lapos a kereke
2021. máj. 16. 19:43
 17/18 anonim ***** válasza:
#16 Akkor te haladj lapos gumival és tankolj kétszer olyan gyakran, mint más szokott. A felfüggesztés nem csak a kátyúk miatt fontos, hanem sok más miatt is. És ennek része a kerék is, amin rajta van a gumi x bar nyomással.
2021. máj. 16. 19:50
 18/18 anonim ***** válasza:

"és a mérnökök tankönyvében sem esik erről egy szó sem"

Érdekes, mi a járműmérnöki szakon tanultunk róla, de biztos nálunk volt hülye minden tanár és nem tudták hogy tök fölösleges erről beszélni...

2021. máj. 16. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!