Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy lehetne bizonyítani?

Hogy lehetne bizonyítani?

Figyelt kérdés

Dióhéjban a történtek: Olajcserére vittem az autót, amihez ugye szűrőcsere is tartozik. Papíron megvolt minden megkaptam a számlát miegymás.

Csak feltűnt egy apróság. A régi szűrőn volt egy piros festékfolt ami akkor került rá, mikor egy kis festékhibát javítottam ki a motortérben.

Most csak úgy rá akartam nézni, hogy ablakmosót kell-e utántöltenem, el feltűnt, hogy az olajszűrőn ugyanúgy ott a festékfolt.

Ebből jó eséllyel az jön, hogy a szűrőt biztos, hogy nem cserélték ki, de szerintem az olajat se, magyarul a semmiért eltették a pénzt.

Mit lehet ilyenkor tenni? Be lehetne valahogy bizonyítani ezt?

Gondoltam arra is, hogy most kicseréltetem máshol és legközelebb újra a kérdéses helyre vinni, akkor már direkt megjelölöm előre az olajszűrőt, lefényképezem, és akkor már lesz bizonyíték. Csak akkor megint benne lesz a pénzem, és még mindig nem tudom, hogy miként lehetne ezt akár jogi útra terelni, bár én annyival megelégednék, ha szépen visszafizetnék az előző csere árát.

2021. máj. 9. 21:33
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Reklamálj, mondd el a szerviz vezetőjének/tulajdonosának, hogy mit tapasztaltál.

Ezért cserélem én az olajat az autómban, és akkor tuti, hogy ki lesz cserélve, és én veszek hozzá jó minőségű olajat. 10-12 ezerből megvan, plusz fél óra "munka". Neked is ezt javaslom.

2021. máj. 9. 21:57
 2/6 A kérdező kommentje:

Hát szerintem biztos tagadnák, bár nem tudom, lehet egy próbát megér, bár az biztos, hogy hozzájuk nem viszem többet.

Panelban lakunk sajna, cserélném szívesen, de így kicsit macerás, se akna, de még rámpa sincs kéznél, hogy aláférjek rendesen.

2021. máj. 9. 22:02
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Oda kell menni és a vezetőt szembesíteni vele. Ha nem ismeri el, nyugodtan megmondhatod hogy te azért ismerősöknek elmondod a történteket, és sok ismerősöd van...

Egyébként ha van garázs, sima krokodilemelő is elég

2021. máj. 9. 22:23
 4/6 anonim ***** válasza:
55%
Igazából nem muszáj otthon csinálni. Megveszed a hozzávalókat, elmész egy elhagyatott helyre és megcsinálod. Nem nagy kunszt amúgy. Bizonyítani úgy tudod csak, ha előtte és utána csináltál képet róla. Az olajat pedig hogy lecserélték-e úgy tudod megnézni, hogy ugye előtte fekete volt az olaj, utána átlátszónak kell lennie a nívópálcán. Ha így van, akkor fogod, leereszted az olajat, felraksz új szűrőt és visszaöntöd ugyanazt az olajat és kész, bár ennyi erővel akkor már cserélhetted volna magadnak xd
2021. máj. 9. 22:53
 5/6 A kérdező kommentje:
Régen én cseréltem, de mióta panelban vagyunk, ahogy írtam amcerás, az autó sajna utcán parkol, még garázs sincs, ilyen árak mellett az még odébb is van.
2021. máj. 9. 22:55
 6/6 anonim ***** válasza:
55%

Azért először nézd meg tutira, hogy a szűrőház is egyben van a szűrővel és nem pedig csak a betétet kell benne cserélni.

(csak, hogy ne szaladj lyukra)

Egyébként egy hozzáértő az olaj állagából, szagából megmondja, hogy frissen cserélt, vagy van már benne 10k km futás

2021. máj. 10. 07:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!