Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől van meg egy Toyotában...

Mitől van meg egy Toyotában az “elpusztíthatatlanság” érzés?

Figyelt kérdés
Mindegy hogy Yaris Corolla vagy hilux de ha beülsz akkor tudod hogy beindul, szépen jár a motor a világból kivisz. Össze van rakva nem zörög nincs kopás a beltérben. Vagy csak a tudat hogy ez egy Toyota?
2021. máj. 7. 21:40
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
81%
Csak a tudat. Ez is gépezet, ez is csak addig indul be amíg meg nem adja magát.
2021. máj. 7. 21:41
 2/15 anonim ***** válasza:
84%
Mert minosegi (ez nem jelenti azt hogy elpusztithatatlan, nem tud elromlani, de tenyleg jol ossze vannak rakva)
2021. máj. 7. 21:54
 3/15 anonim ***** válasza:
75%

Ez maximum placebo, ilyen nincs. Tényleg a toyota az (egyik) legmegbízhatóbb márka, de ez nem azt jelenti, hogy az tízszer hibamentesen megkerüli a földet, amíg minden más ötször elromlott.

Szóval lehet, hogy egy toyotát x km alatt 10-szer kell javítani, egy vw-t meg mondjuk 12-13-szor, de nem sokszoros különbségek vannak, pár egzotikusabb márkától eltekintve.

2021. máj. 7. 21:56
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Valakinek nagyon Toyota fétise van itt az oldalon. :D Jó autók, persze, de na.
2021. máj. 7. 21:58
 5/15 anonim ***** válasza:
46%
mert ilyen a toyota, 17 éves a toyotám és még egyszer volt baja csak.
2021. máj. 7. 21:58
 6/15 anonim ***** válasza:
77%
Na látod, én ültem Toyotákban, de ez az érzés valahogy nem kapott el.
2021. máj. 7. 22:29
 7/15 Beviz Elek ***** válasza:
58%

Én ott kezdeném hogy elkülöníteném az európai, olajzabálásra hajlamos személyautókat és az igénytelen, mindent IS kibíró munkagépeket.

Hilux, Land Cruiser, Dyna, Hiace, ezek ponthogy tízszer hibamentesen megkerülik a Földet, ekkor lesz még csak bejáratva a motor.

A kis benzines személyautók nagyon igénylik a rendszeres olajcserét (belevaló olajjal!!), ha ez elmarad akkor könnyű belefutni egy olajzabáló járgányba, ezen kívül nem jellemző hogy gond lenne velük.

A tényeken felül hogy mi adja az érzést? A Toyota elektromos rendszere egyszerű, megnyomod a gombot, kattan a relé, működik annak aminek kell. Jóformán elpusztíthatatlan. Összehasonlìtásképp egy VAGnál megnyomod a gombot ami jelet ad a megfelelő modulnak, a modul pedig vezérli a kívánt egységet. Sokkal bonyolultabb, pozitív hogy programozgató, negatív hogy mindenféle fura, megmagyarázhatatlan jelenséget tud produkálni ami nem a megbízhatóság érzését erősíti.

2021. máj. 7. 22:32
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

"Hilux, Land Cruiser, Dyna, Hiace, ezek ponthogy tízszer hibamentesen megkerülik a Földet, ekkor lesz még csak bejáratva a motor."

1. Azért a bejáratás erős túlzás, bár tényleg nagyon jó gépek

2. Ebben a kategóriában más márkák is jóval megbízhatóbbak az átlag személyautóknál. Pajero, L200, Patrol van olyan megbízható (vagy legalább nagyságrendileg hasonló) mint a Hilux vagy LC

"A tényeken felül hogy mi adja az érzést? A Toyota elektromos rendszere egyszerű, megnyomod a gombot, kattan a relé, működik annak aminek kell. Jóformán elpusztíthatatlan. Összehasonlìtásképp egy VAGnál megnyomod a gombot ami jelet ad a megfelelő modulnak, a modul pedig vezérli a kívánt egységet. Sokkal bonyolultabb, pozitív hogy programozgató, negatív hogy mindenféle fura, megmagyarázhatatlan jelenséget tud produkálni ami nem a megbízhatóság érzését erősíti."

Szerintem ezt a 15-20 évvel ezelőtti Toyotákra alapozod, mert már régóta nem ez jellmező.

2021. máj. 7. 22:51
 9/15 anonim ***** válasza:
52%
4-es, nekem is feltünt :D
2021. máj. 7. 23:37
 10/15 Beviz Elek ***** válasza:
0%

Igen, a Pajero, L200, stb is hasonló szint és szintúgy japánok... Ha mostoha körülmények között van használva a jármű (pl Afrika) valahogy nem az Amarok, Crafter, Sprinter az elterjedt.

Igen, a 10-20 évvel ezelőtti Toyotákra/Lexusokra alapozom. Nem vagyok autós újságíró, azokra tudok támaszkodni amilyen autóim voltak, huzamosabb ideig használtam. Egy 5 évesnél fiatalabb autónál nincs is helye hibákról beszélni, nincs mire a Toyota átlagnál jobb megbízhatóságát emlegetni.

2021. máj. 8. 06:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!