Egy 1.4es turbós motor tényleg annyira megbízhatatlana maga 100-120 lóerejével?200-300 ezer km között „széthullik"?vagy ezeket megint csak a hozzá nem értők kezdték terjeszteni, és közhiedelem lett? Gondolom azért a blokk,stb megvan ezekben erősítve.
Az ég világon semmi gond nincs vele.
Céges ford focus kombi 200ezret futott nálunk, utána eladta a cég, gyakori olajcsere mellett az ég világon semmi gondja sincs.
Arról nem akarnak tudni a rémhírterjesztők, hogy a gyárak laborjaiban ezek a fikázott motorok félmillió kilométernek megfelelő üzemórát teljesítenek, de jónéhányat a szétesésig hajtanak üveghangon..ha minden szempontból megfelelnek, akkor szerelik be ezeket a próbakocsikba, melyekkel mérnök-szerelők a Föld minden éghajlatán százezreket mennek kíméletlenül gyilkolva a motort, és az autót..a hibákat kijavítják, és ha a cégvezetés úgy dönt, akkor a sorozat indulhat a világsiker felé...
Na ekkor szólal meg Józsi a kocsmában, hogy szar az összes.
Azért szokott velük probléma lenni, mert sokan úgy használják őket, mint egy 30 éves autót. Hajtják őket hidegen, mert a Ladának az is jó volt, elhanyagolták az olajcserét, mert az Astrának mindegy volt, stb stb stb. A technológiai fejlődés, illetve a károsanyag kibocsátás csökkentése érdekében ezek a motorok eléggé ki vannak már feszítve. Nem lehet őket ütni-rúgni és mindent IS elvárni tőlük a semmiért cserébe. Meg kell adni nekik a kötelezőt, figyelni kell rájuk, becsülni kell őket és akkor teljesen tökéletesen fognak menni akármeddig.
Persze vannak azok a parasztok, akik úgy állnak hozzá, hogy "ez csak egy szaros autó, nehogy már dédelgetni kelljen, neki kell engem szolgálni nem pedig fordítva"... hát az ilyenek maradjanak csak a szakadt 30 éves szaroknál.
#7 ha nem hiszed itt a lista hogy kinek mennyit bírt ki az 1.2 reanautl motorja. Én még szerencsés vagyok a 120 000 km-emmel, De szerencsétlen is, ha 30 000 el hamarabb történik nem kell közel 1,4 M fizetnem mert gariban megoldják. MErt ugye mindent is cserélni kellet a "ha szétszedtük akkor már" elv alapján
Nem lehet általánositani, de általába nem a hosszú élet titka, főleg ha betartják a gyári előirásokat (30ezres olajcsere, vezérlést meg sose)
Én nem vennék ilyent, mert nem tudom eddig hogy használták és tartották karban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!