Az emberek nagy része miért kezeli az alkoholt és a drogot két külön dolognak?
Az alkoholban, akármelyikben, etanol van. Ez módosítja az ember tudatát egy ismert mechanizmus szerint, és ezen belül egyénenként eltérőek lehetnek a reakciók.
A drog, az végtelensokféle hatóanyagú lehet és szinte kiszámíthatatlan folyamatokat eredményezhet, ezen belül is egyénfüggően.
Technikai szempontból az alkohol is drog, a koffein is, a nikotin is. Elvileg bármi, aminek abúzus-potenciálja van, azaz fizikai függőséget okoz.
Azért nem veszik ezeket sokan egy kalap alá, mert a drogok csak az elmúlt 20-25 évben váltak elérhetővé, míg alkohol mindig is volt, a drogok kivétel nélkül tiltottak, az alkohol viszont sosem volt az. Tehát kulturális okokból.
Megjegyzem, az alkohol veszélyesebb, mint néhány drog, például a fű. De ez már nem tartozik a kérdéshez.
Mert az alkohol legális.
A fű azért komolyabb károkat okoz, mint az alkohol(azonos gyakorisággal használva).És komoly függőséget is.
Pl a fizikai függőség legyőzhető akaraterővel, a pszichológiai nem, mert pont azt támadja, amivel le kéne győzni :)
Ha valakinél havonta elpattan egy spangli, abból nem lesz fuggőség, ahogy az alkalmankénti bebaszásból sem.
Azért mert társadalmilag az ivászat elfogadott. Senki nem ítél el egy alkoholistát. Inni kell mindig, minden alkalomkor.
Én undorító függő féregnek tartom mind az alkeszt, mind a drogost, mind a bagóst is.
Pontosan azért, mert két külön dolog. Attól, hogy egy tulajdonságban hasonlítanak, nem lesz két dolog azonos.
A cseresznye és a rubin piros, a fű és a zafír zöld, de rettenetesen nem mindegy, melyikkel rendelkezel.
Vegre kerdezo,azt hittem egyedul vagyok ilyen teren:D
Szerintem undorito ez a dolog,hogy az ivaszat meg a kv elfogadott.Ami fuggoseget okoz az drog szerintem. Felolem mindenki csinalhatja ezeket,ennyi hulyevel kevesebb lesz a vilag ha meghal valami ezek miatt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!