Miért vannak olyan nagyra magukkal akik nem isznak alkoholt?
Én se fogyasztok alkoholt, és nem vagyok nagyra magammal.
Viszont akiket ismerek és fogyasztanak alkoholt azok viszont igen nagyra vannak magukkal és engem cukkolnak.
"Te kis anti alkoholista" "na igyál" "csak egy pohárral"
És nem értik meg hogy nem. (Azért nem iszom amúgy, mert még az alkohol szagától is rosszul vagyok)
Még csak nem is ismerek ilyeneket. Én sem iszok alkoholt, még csak alkalmakkor sem, de semmi problémám azzal, ha a barátaim isznak... amíg azt mértékkel teszik természetesen. Inkább az zavar, amikor egy olyan ember, aki el nem tud a piától szakadni, mondja nekem, hogy "de igyá' má' mert attól majd jobban érzed magadat" meg "milyen felnőtt vagy, ha nem szereted az alkoholt"... vagy "csak egy kortyot igyál belőle és meglátod, hogy mennyire jó"... "miért nem iszol? Fejedben még biztos gyerek vagy, de majd egyszer felnősz és szeretni fogod az alkoholt"
Egyszerűen még a szaga sem tetszik, az íze meg még annál is rosszabb. Ezt miért nem lehet elfogadni? Inkább ez a gyakoribb, mint az amiről te beszélsz.
Valamiért el van szállva az egójuk, vagy aki ezt sérelmezi, ő lett alkoholista (vagy ez, vagy az, esetleg egyszerre a kettő). Ugyanakkor, van olyan mértékletes alkoholfogyasztás is, ami viszont megint nem dicsőség, mert olyan -nem megfelelő, vagy a napszakba, életformába nem illő- fajtájú alkoholt, vagy nem megfelelő alkalomkor, vagy helyen isznak emberek... Sajnos egyre inkább divatos ez és nagy reklámot is csinálnak neki.
Nekem volt egy férfikollégám (én is férfi vagyok), aki mindig büszkén panaszkodott, hogy már megint fáj a feje és ezzel cukkolt, hogy neked nem szokott fájni a fejed? Merthogy férfifejfájás és erre büszke volt jól láthatóan.
Viszont ez egy erőszakos, öntelt, fekete, rövid göndör hajú, sötétbarna szemű, szeplős durcsi orrú alak volt (akinek baja ebben az országban egyébként sem eshet, legfeljebb, ha belefúl az etanolba).
A legtöbb alkoholt is fogyasztó ismerősöm nem erőszakoskodott soha emiatt. Azok erőltetik szerintem, akik már az alkoholizmus egy magas fokára jutottak.
Azért, mert a függőség kialakít egy marhaerős egót bennük, amit nem lehet lerombolni.
Talàn mert ezzel nyilvànitjàk ki, hogy ők magasabb szinten vannak, mint az alkoholt fogyasztók.
Amúgy engem meg az fusztràl, ha egy férfi sosem iszik. Számomra férfiatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!