Miért írja rosszul a vízhőfokot?
Kérdező:
A kettőnek semmi köze egymáshoz. A mutató a motorban lévő víz hőmersékletét jelzi, a ventilátorhoz tartozó hőgomba viszont a radiátorban lévő víz hőmérsékletét érzékeli. Akkor kapcsol amikor a hűtőben túl forró a víz és visszább kell hűteni. A termosztát csak annyi hidegebb vizet enged be, hogy a motor hőmérséklete üzemi hőfokon maradjon, tehát teljesen üzemszerű hogy a motor üzemi hőfokon van, a radiátor pedig langyos (és ilyenkor nem is kell menjen a ventilátor).
Azért van a kocsiban a termosztát hogy ne hűljön túl. Ha egy uszoda medencéjét kötöd rá a motor vízkörére, a motor akkor sem fog túlhűlni.
1. tudomásom szerint gyári
2. De akkor miért nem írja a motorban lévő hőmérsékletet normálisan, és ha lehúzom a csatlakozót akkor meg elindul a venti.
Ha lehúzod a csatlakozót és elindul a venti, akkor te az ECU-ra menő erzékelőről húztad le a csatit, az ECU nem tudja hogy milyen hőmérsékletű a víz és vészüzemmódba kapcsol. Jó eséllyel kettő érzékelő van a motorban és ha eddigis mutatott valamilyen hőfokot a mutatód akkor ezzel a lehúzott csatival is fog, mivel a műszerfalra egy másik érzékelő küldi a jelet.
Biztos van másféle konstrukció is, de én eddig ilyeneket láttam.
Menj el, intézd el a dolgod, ha hazaértél hagyd járni a motort egy kicsit. Ha a mutatód beáll középre akkor termosztátot kell cserélni, ha a mutató lent marad azután is hogy magától beindul a ventilátorod akkor a műszerfalra menő jeladót kell kicserélni.
Kisírhatod a szemeidet a vállamon.
Ha lehúzom a csatlakozót akkor a műszerfalon se írja a hűfokot.
A hőfok mindig egy bizonyos pontig megy fel és nem tovább.
Lehet ilyen mutató tesztet csinálni és azon működött a műszer.
Hibakód olvasásnál sem ír hibát, igaz nem gyári olvasóval. Esetleg mit kellene átnézni, mert biztosítékot nem találtam. ha más nem akkor elviszem egy autóvillamoságihoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!