Miért megy fel nehezen a vízhőfokom?
Üdv! Adott a következő probléma: Termosztátot cseréltünk az autómban mivel a vízhőfok nehezen ment fel (kb 5-6km megtétele után kezdett el a mutató a helyéről kimozdulni illetve menet közben néha vissza-vissza esett pár mm-t a mutató! Nos most vettem bele egy új Magneti Marelli márkájú termosztátot amivel kb majdnem ugyanazt produkálja csak most kb 4km után kezd kimozdulni enyhén a mutató de szerencsére országuton már stabilan áll és nem esik visszább a hőfok!
Kérdésem a következő:Ez ilyen minuszos időkben normális dolog? Vagy mi okozhat még a termosztáton kívül ilyen hibát?
Az autó tipusa: Opel Astra G 1.7 diesel.
Akkor lehet semmi baja nincs, ha már nyomja a langyos levegőt hamar.
Lehet a műszer se tökéletesen jól mutatja a hőfokot.
Alhambránk van, 60 km után mozdul középre télen a hőfok jelző, egyébként jó,oka az, hogy nagy a köre. Opel Omegába ha paphoz viszem sem mozdul 50 km alatt sehova a hőfok jelző, de fújja a meleget.
Tél van, de akkor a Swiftem miért mutatja rendesen? Erre soha nem fogok rájönni,érdekes neki nyáron is ugyan ott áll a hőfok jelzője 2 km után mint télen 4 km után akár -5 celsiusba is... mindig azt mondják "ez ilyen".
Én letekert fűtéssel indulok. 2km után helyén van a mutató.
Ha véletlenül mégis rajta felejtem, van, hogy 10km is kell.
Persze a hőfokjelző csak azt mutatja, hogy a víz elég meleg. Nem jelenti azt, hogy az egész rendszered üzemmeleg állapotban van.
"Nem lehet hogy a hőfok jeladóm is rossz lenne?"
Nem.
Hideg van, ennyi. Eddig nem autóztál télen?
Pedig az 1.7-es Opel dízel még nem is egy tipikusan nehezen melegedő motor.
Ugyan ilyen van nekem is, csak már közös nyomócsöves cdti. Nyáron valóban elég neki 5-6 km is a 89-90 fokhoz. Most nálam is kell neki a reggeli mínuszokab 10-12 km, hogy ezt elérje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!