Öngyilkos ötlet megvenni egy ilyen Alfa-t nettó 200-as fizu mellett?
Pályakezdő vagyok, minden álmom egy Alfa és hamarosan erre lenne is pénzem viszont állandóan hallom, hogy így az Alfa úgy az Alfa, műhelyben fogsz lakni stb.
Nos ráadásul nekem munkábajáráshoz is kellene, mert naponta 90 km-t vezetek a munka miatt. Viszont az utolsó filléremet is odaadnám csak ne hagyjon cserbe, de kérdés, hogy ehhez adott esetben elég egy 200 ezres fizetés. Megvegyem vagy mit tanácsoltok?
Annyira tetszik!
Igazából szüleimmel élek együtt, a benzinpénzt 60ezerben fizeti a cég és próbaidő után 300 bruttó lesz a fizu, ami nettó 200 ezer (most bruttó 250). Illetve magánúton van havi 50-70 ezer bevételem egyéb forrásból. Barátnőre/utazásra/kvázi semmire nem költök max kajára, de van, hogy azt is anyám csinálja.
Egy valamit kérdezek: a sok leharcolt Suzukis/Renault 95-ös/Renault Twingos meg szakadt F Astra-s tulaj szerintetek komolyan 200-nál többet keresnek nettóban? És most tekintsünk el attól, hogy napi 100 km-t utazok.
Komolyan nincs sansz autós berkekben 200 alatti fizu mellett?
#20: Ebben az ársávban nem sok szebb autó van. Valami elképesztő dögös ez a kocsi. Az e46-os BMW-k meg ugyanúgy macerásak és drágák. Max MX-5 jöhet még szóba, de az meg széthullik a rozsdától (az ilyen árban lévők).
Igazából csak hobbiautónak kellene, mert tesómét használom munkába járáshoz (Fabia).
Én 1,5 Millióval a zsebemben meg merném venni az autót. Lealkudni 800 ezerre, ha lehet, aztán kifizetni az átirást, a szervizben a szükséges szervizt elvégezni, aztán kb 1,1 M-nél megállna a dolog (becsléseim szerint). Aztán ha nincs hozzá téligumi, vagy kopott, akkor márkásabb gumit venni rá (ha szeretsz megállni).
Tudom milyen érzés az, amikor egy álom éppen, hogy nem valósulhat meg. Én is igy voltam egy B Mercedes-szel, de tudom, hogy pl egy szakmai képzésbe fektetés 5 év múlva egy új B Mercedes árát hozza vissza.
Egy csomó volt osztálytársam mâr VW Golffal, BMW-vel meg szupi Hondákkal rodeózik, kinevetnek, hogy van pénzem de "minek költöm sulira, ha szart sem ér a papir?" kérdéseket dobálják, mig én vonatozom.
Én amondò vagyok, hogy azt a pénzt tedd be egy 5 literes beföttes üvegbe, ird rá, hogy Alfa és nyomd meg a melót és minden pénzbeszerzési forrást, hadd ömöljön a lové. Aztán az is lehet, hogy egy sokkal jobb gépet tudsz majd venni. :)
#25: Ezt csinálom 6 éve és semmit nem tudtam előre lépni. De ha nem más, akkor tényleg veszek inkább egy kartondoboz Suzukit, hátha azt legalább fent tudom tartani.
Köszi a válaszokat. Most már tisztább lett a kép.
#3-as:
- Giuliat nem nagyon sikerült helyesen leírni
- Komolyan az volt a nagy tanácsod egy pályakezdőnek (aki gondolom huszonpár éves), aki 200 ezret keres nettóban (ami nem jelenti azt, hogy annyit félre is tesz), hogy várja meg még össze jön a pénze egy új autóra? Amikor a legótvarabb Dacia is 3 millió...
Lehet te már 48 éves vagy, van házad, mindened, és megengedhetted azt még egy faék egyszerű nettó 200-as vagy 250-es fizuval is, hogy vegyél új MX5-öt. Mert nem sok, de dolgozol már egykét éve és erre gyűjtöttél. De egy pályakezdő emberről van szó, akinek jelenleg az összvagyona annyi, hogy épp meg tud venni egy ilyen Alfát.
Mintha azt tanácsolnád egy gyári munkásnak, hogy ne vegyen panelt, mert hülyeség... Várja meg amég összegyűlik 240 millió egy budai villára.
Igenis vegyen használtautót. Ebben a korban bővel van jobb helye is a pénznek, mint egy új autóban. Meg lehet nézni hány 20-22 éves járkál szalonúj 5-10 milliós autókkal (önerőből). Segítek, nem sok :D.
Szóval ennyit a nagy "vegyél inkább új autót" tanácsodról. Én sem vennék, amikor feleannyiért is mint egy új MX5, sokkal jobb, vagányabb, nem utolsó sorban erősebb autókat is lehet venni mint egy MX5. Csak az használt lesz. Van akinek ez nem derogál :)
Neked szent meggyőződésed, hogy az általad kiválasztott típus dögös, és elképesztően szép. Ha így gondolod, akkor ezen nem fogunk vitatkozni. Ahogy azon sem, miszerint minden más ilyen korú és árú autó csak "leharcolt, szakadt, rommá hajtott, kartondoboz" lehet.
Azt szokták mondani, ha kérdezel, akkor vállald annak a kockázatát, hogy neked nem tetsző választ is kaphatsz.
Nekem úgy tűnik, te most csak negatív válaszokat kaptál.
Elgondolkodtató...........
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!