Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Úgy érzem egyáltalán nem...

Úgy érzem egyáltalán nem tudok vezetni?

Figyelt kérdés
Friss jogsival rendelkezem és megvettem egy hete a saját autóm, viszont annyi nehézséggel szembesültem vezetés illetve parkolás közben, hogy elkeseredtem teljesen. Nehezen tudok kitoltani, főleg mikor nagyon szűken mellém állnak, levert ma is a víz mögöttem meg már vártak, hogy ugye betudjanak majd a helyemre állni. Nagy nehezen végül sikerült és nem tettem kárt semmiben. Aztán egy kisgyerek kiszaladt az útra, hirtelen fék, megijedtem és alig bírtam elindulni, kétszer is lefulladtam utána. Nagyon félek, hogy esetleg kárt teszek valakiben, mert béna vagyok vagy rosszul reagálok le egy szituációt. Szerintetek hogy lehetne ezt megtanulni egyedül ?

2021. ápr. 6. 14:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Gyakorlással. Parkolást a leggkönnyebb gyakorolni; fogsz pár ásványvizes flakont, beleteszel egy hosszú botot és ezeket bólyának használva tudsz gyakorolni. A közlekedést meg csak forgalomban.

Parkolásban sokat segít, a tolatóradar. 20 ezer forintból beszerelik.

2021. ápr. 6. 14:40
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Úgy, hogy vezetsz, aztán majd belejössz.
2021. ápr. 6. 15:04
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Én azt honnan tudjam, hogy te mit érzel? Aat neked kell tudnod!
2021. ápr. 6. 15:10
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is ilyen béna voltam, de már 2 hónap eltelt, és már nincsenek ilyen gondjaim. milyen autód van?
2021. ápr. 6. 15:18
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg ha kiraknál egy T betűt hátulra az nem segítene neked fejben?

A normálisabb emberek szerintem valamivel türelmesebben viselkednének veled.

A türelmetlen hülyékkel meg ne foglalkozz

2021. ápr. 6. 15:28
 6/11 krwkco ***** válasza:
100%

#1-nek igaza van.

Elhagyott parkolóban kell gyakorolni. Szándékosan meg kell érinteni a pálcákat, és visszatolatni kb. 10 centit. Akkor látod, hogy az autód sarka milyen magasságig engedi a kilátást. Abból tudod majd, hogy milyen messze vagy a másik autótól.

Vannak oktatók, akik nem mondják el rendesen a párhuzamos parkolás trükkjeit.

- be kell állnod a parkoló előtti autó mellé 0,5 m távolságra.

- hátra kell tolatnod, amíg a hátsó kereked a másik autó sarkánál van

- lassan haladva ütközésig gyorsan jobbra kell tekerned a kormányt

- amikor az autó 45 fokban áll, akkor áttekered a kormányt balra. Közben minden lépésnél másfele kell figyelni.

És hasonló egyszerű szabályok vannak, ha egy kicsit hosszabb parkolóhelyre már beálltál és szeretnél a járdához közelíteni. Tolatva parkolás merőleges vagy halszálka helyre.

A forgalmat pedig gyakorolni kell. Előbb-utóbb minden mechanikus dolog (váltás, kuplungolás, vészfék és kuplung, mikor melyik tükörbe kell nézni) automatikussá válik és akkor majd csak a forgalomra kell figyelni.

2021. ápr. 6. 15:47
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Milyen autón tanultál vezetni, és milyen autót vettél?

A sikeres forgalmi vizsga nem azt jelenti, hogy akinek sikerül, az már tud vezetni... azt jelenti, hogy az illető gyakorolhat, tanulhat tovább egyedül.

2021. ápr. 6. 15:55
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez normális, 30-40 óra alatt nem fogsz mindent megtanulni. A lényeg, hogy biztonságosan közlekedj, ne tegyél kárt másban, a többit meg úgyis kitapasztalod. Talán a parkolás az, amit érdemes célzottan gyakorolgatni, mert vannak, akik évek alatt nem tanulnak meg rendesen.

Ha forgalomban hülyeséget csinálsz, azt gyorsan engedd el, haladj tovább. Otthon ráérsz majd átgondolni / visszanézni google mapsen a trükkösebb helyeket.

2021. ápr. 6. 17:33
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
vezess keményen
2021. ápr. 6. 18:26
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, igazán korrekt módon válaszolt mindenki. Kicsit megnyugodtam, hogy nem kell azért feladni. T betű kint van rajta, de attól még stresszes vagyok és ettől még szintén ledudálnak. VW vásároltam, tehát nem egy hatalmas járgány, de így is nehéz tolatnom.
2021. ápr. 7. 18:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!