Mekkora az a minimum összeg, amiből lehet jó állapotú, megbízható autót venni mindennapos használatra?
#2 300 ezerért vettem F Astrát, a világ egyik legmegbízhatóbb 1.4-es motorjával, 150 ezer kilométerrel (valós). Ha a papírozást és benzinköltséget nem vesszük figyelembe, akkor eddig kb. 50 ezret költöttem rá 1 év alatt (két kisszerviz, vezérlés, két kitámasztó, hátsó fék). Ha összeadogatjuk a munkákra szánt időt, akkor összesen kb. 5 óránál járunk. 5 órányi szervizidő és 50 ezer forint 1 év alatt.
Mutass nekem kérlek egy nullkilométeres szalonautót, amire 1 év alatt a vételárral együtt 350 ezret költesz, illetve csupán 5 óra a szervizideje. Hisz ne feledjük, hogy egy nullkilométeres autónál az első 1-2 kisszervizet rövid időn belül kell megejteni, így nem csak hogy rövid időn belül többször is szervizbe kell vinni, de ezeknek az össz ideje jócskán meg fogja haladni az 5 órát. Persze a márkaszerviz ezt ingyen csinálja, na de a vételár miatt rögtön nem 350 ezerről beszélünk, hanem 5+ millióról.
500 ból lehet suzuki swiftet kihozni 10 évre
vételár 250
átirás kötelező sulyadó első teli tank 100
vezérlés görgő pumpa olajok szürők lakatolás alvázvédőzés 150
így kijön 500 ból a swift
Az eddigi válaszokból is látható, kb mindenki mást mond, elég nagy eltérések vannak a "minimum összegekben".
Ez várható volt, és rendben is van, különböznek az igények, elvárások.
Az "ennyiért már lehet venni" ráadásul kb azt jelentheti, hogy száz eladó roncs között lapulhat 1-2 használható, vállalható is.
Nem teljesen olyan, mint a lottónyeremény.
Sokan azért adják el -a nem presztizs- autójukat, mert már túl nagy erőfeszítést jelent számukra a létező, vagy várható hibákkal való megbirkózás. Ezért a használtautó-vétel várhatóan akkor lesz sikeres, ha a vevő jobban ért az autókhoz, mint az eladó. Lehet, hogy #11 ilyen ember. A másik lehetőség, hogy érteni kell az emberekhez, azon belül az autószerelőkhöz. Kell egy értelmes, megbízható, a tipusban járatos és ügyes szerelő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!