Milyen jó hangú autók vannak manapság?
Ha újat szeretnék venni, akkor milyen opciók vannak? A számomra legszimpatikusabb hangzás a 70-es évekbeli amerikai autók V8-as hangja. Van még ilyen hangú autó? (Az új Mustang-hoz volt szerencsém, V8-as motorral szerelve, még a kipufogót sportosra kapcsolva is szar hangja van. Legalábbis a régiekhez képest, egy mostani Sor4-nél azért jobb.) Az fontos, hogy jó szívó hang legyen benne (ezt közel nyitott szívó oldali rendszerrel lehet elérni), tehát jó "torok" hangja legyen. Illetve még az is nagyon tetszene, ha alapjáraton olyan ingadozó hangja lenne. Például: https://www.youtube.com/watch?v=iSuedQVsZPQ
Hobbi, második autónak kellene. A teljesítmény, méret, kialakítás, fogyasztás szinte mindegy. Jó legyen vele menni, és ennyi. Árat első körben nem mondok, minden opciót össze szeretnék szedni és ha lesz tényleg jó csak drágán, akkor majd később veszem meg. Az fontos hogy új (vagy közel új) legyen, nem akarok szívni a rozsdával, felújítással.
Köszi a választ.
Azt elfelejtettem leírni, hogy menet közben normálisan közlekedve is jó hangja legyen. Úgy hallom, hogy az M4-nek szinte nincs is hangja, annyira kiszűrték a zajszigeteléssel: [link] Vagy ez nem az az M4 amire gondolsz? Létezik belőle valami sportosabb hangú kivitel is?
Új autótól az ingadozást nem nagyon fogod elérni, mert egy új autónak csak akkor ingadozik az alapjárata, ha hibás. Ez már nem a régi karbis, manuálisan állítós technika, itt már mindent számítógép irányít.
Nem nagyon tudok mit mondani, nálam a hobbiautó csakis az öreg autókra húzható rá, mert azokat még tudod otthon bütykölni, és adnak egy olyan gépérzetet, amit én keresek egy hobbiautóban.
Ennek ellenére jó hangú, kicsit oldschool új autó például a Lexus RCF (5.0 szívó V8). Nyilván a leginkább kézenfekvő alternatívák az új Mustang, Camaro, Challenger, esetleg Corvette - Amerikában azért mennek még a benzintemetők. Itt már nem, és egyre kevésbé.
Új autóban motorhang? Felejtsd el....
Új mustangoknak meg camaroknak olyan recsegős hangjuk van mint egy kirohadt kipufogós babettának :D
Hobbiautó nekem is összeegyeztethetetlen egy új autóval.
Az utolsó igazán farokállító amcsi motorhangot talán a chrysler gyártotta a V8 Magnumjaival.
Igaz csak terepjárókba tette sajna.
Volt szerencsém Grand Cheeroki-hoz 5.2 V8-al... na az már orgazmus kategória :)
https://www.youtube.com/watch?v=oeSGxtD0Q1o
De ilyet új autóban már nem találsz.
Köszi a válaszokat.
Hangszóróssal nem lenne bajom, magamnak akarok jó hangot és nem a környezetemnek. Csak néztem pár tesztet Youtube-on ilyen autókról, hát nem győztek meg. Ha sportos hangot is csinálnak neki, akkor az ilyen "modern" sportos hang lesz, kiegyensúlyozott, monoton. Én meg pont azt szeretném, ha érdekes lenne. Szóval egyenlőre a hangszórósat hanyagolnám.
Jelenleg hobbiautónak egy Ladám van. 1.7-es Niva blokk, 10,5:1-hez kompresszióviszony, 296-os tengely, 4:2:1 leömlő, iker Wéberek, Vajner kipufogó, stb. Ennek így nagyon szép hangja lett. Ehhez hasonló: https://www.youtube.com/watch?v=vRtEGjzEUwg Ezt az autót szeretném lecserélni, mert a kasztnija már odavan, biztonság benne kb. nulla, és amióta szigorítottak a műszakin macerássá vált átrugdalni. Amúgy minden más tulajdonsága jó. Szeretném ha az utódjának is ilyen, vagy ennél jobb hangja lenne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!