Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Segédmotoros kerékpár eladásán...

Segédmotoros kerékpár eladásánál milyen felelősséggel tartozik az eladó?

Figyelt kérdés
Konkrétan az első villa eltört menetközben és emiatt elvágódtam egy kisebb sebességnél ,ez a hiba előtte 5 órával ( vásárláskor) nem volt szemrevételezhető. Próba kört is mentem a motorkerékpárral vásárlás előtt, ahol ezt a hibát nem vettem észre, s szerintem más se vette volna észre. A baleset után ,a motor szétszedésekor a szerelő fényképeket készített a kontár módon összehegesztett első kormány villáról amiben belülről egy seprűnyél volt toldásként. Rendelkezem nagy motorkerékpár jogosítvánnyal ott tisztában vagyok azzal hogy a nagy motorkerékpárnál a műszaki vizsgaállomás a felelős, ha egy ilyen dolog történik,de egy segédmotornál milyen büntetőjogi felelősséggel tartozik az eladó? Vagy ilyen esetben ki a felelős? Segítségeteket előre is köszönöm!

2021. márc. 31. 09:21
 1/4 anonim ***** válasza:
Használt gondlom, akkor semmilyennel ha nem írtatok be garanciát az adás-vételibe.
2021. márc. 31. 10:14
 2/4 anonim ***** válasza:
Hát szerintem jogi úton semmi értelme kategória, mert neked kellene bizonyítanod, hogy a hiba már akkor fenn állt, mielőtt a vásárlás megtörtént, amire ő meg majd azt mondhatja, hogy nem is vette észre. Szerintem többet érsz el, ha személyesen felkeresed, vagy legalább felhívod, hogy ez így nagyon nem volt oké, és megpróbálsz valamit kialkudni.
2021. márc. 31. 10:25
 3/4 A kérdező kommentje:
Értem. Felkeresem, de egy független rendőrségi szakértő biztosan megállapította volna, hogy a hegesztés ideje óta kb mennyi idő telhetett el, s szerintem a karbantartás hiánya ami közlekedési balesethez vezetett, nem hinném , hogy semmilyen felelősség ne terhelné az eladót, a nemtudás hiánya meg tudtom szerint nem mentesíti őt a felelőssége alól! .Én a jogi dologra lennék kíváncsi, de azért az ügyvéd 20.000ft ot kér....gondoltam volt már aki hasonló cipőben járt....
2021. márc. 31. 10:45
 4/4 anonim ***** válasza:
itt próbálj tájékoztatást kérni: [link]
2021. márc. 31. 12:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!