Igaz, hogy a nők rosszabb autóvezetők, mint a férfiak?
Utolsó vagyok
Amúgy meg a sofőr (kamionos, buszsofőr...) munkáknál is szinte csak férfiak vannak és akik már PÁV és hasonlókat is végeztek nyilván gyakorlottabbak, jobban képzettek.
A nők jelentősen ritkábban vezetnek(általánosságban)
Én napközben sokkal több női vezetőt látok, mint férfit. Az én feleségem például nagyon jól vezet, de parkolni egyáltalán nem tud. Azt hiszem a nők nagy részénél a problémák a tolatva parkolásnál kezdődnek, ahol tudni kell, hogy ha jobbra tekered a kormányt, az autó is jobbra fog kanyarodni. A férfiak több balesetet okoznak, mint a nők, mert egyrészt figyelmetlenebbek, másrészt kockázatvállalóbbak, harmadrészt a más autókban ülő nők elterelik a figyelmüket. Ezek személyes tapasztalatok, nem szentírás.
Van egyébként női buszsofőr és női taxis is. Pszichésen alkalmasabbak lennének a nők a vezetésre, csak technikai érzékük van hozzá kevesebb.
Én ebből annyit tartok igaznak, hogy a férfiak többsége csak egy helyre képes koncentrálni, viszont teljes odaadással. A nők figyelme sokkal hamarabb megoszlik, akár több helyre is tudnak figyelni.
Ezért gondolom azt, hogy a férfiak néha jobban összpontosítanak a vezetésnél, mint a nők!
De ezt természetesen nem lehet ráhúzni mindenkire... Ez csak a nagy általánosság!
Témába vágó:
Reggel ülök a bolt előtt, bicajozás után. Egy néni kitotyogott a BMW!-jéhez beült. Felpörgette 4-5 ezres fordulatra a motort és kilőtt. Ettől meg úgy megijedt, hogy olyan satuféket nyomott, hogy közben a kormánnyal igazította meg a sminkjét. Ennyit erről, mondhattok bármit, ezek után általánosítani fogok. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!