Mostanában hallom, hogy egyre elterjedtebbé kezd válni a büntetőfékezés egyes sofőröknél. Az ilyen emberek mégis mit képzelnek magukról ?
Nagyon idegesítő. Mùltkor azért kaptam, mert elengedtem a zebrán a gyalogost, természetesen a mellettem levő sávban is megállt az autó.
Mögöttem jövőnek nem kellett hirtelen fékeznie miattam. Nyomta a dudát folyamat, a gyalogos is nézett hogy mi van...
Mikor elindultunk, bevágott elém és telibefékezett. Mindez azért mert megálltam a zebránál...sok hü.lye van...
Néha mondjuk érthető ha elborul az ember agya, igaz ettől függetlenül a büntetéssel nem értek egyet.
De legutóbb jövök Lágymányosi híd felől, látom sárgul a lámpa, gáz elvesz, kényelmesen megállok. Erre a mögöttem jövők akik amúgy baromi messze voltak, konkrétan majdnem belém rongyoltak, és ledudálva engem olyan piroson romboltak át (2 BMW) hogy keresztbe már megindult a forgalom és gyalogosok.
Következő lámpánál konkrétan utolértem és meg is előztem az egyiket, ott azért én is odab..sztam neki a dudát másik sávból. Mondom ezt úgy, hogy én elég türelmesen vezetek és relatív intelligensnek is tartom magam.
Nem is csak a BMW a lényeg, mert busz, taxi, Suzuki is ugyanúgy megcsinálja. Suzukisoknál meg kis autósoknál sokkal inkább a hirtelen sávváltás meg hirtelen manőverek amiket látok. Mert hát ők micsoda profik és "ügyesen" kihasználkják a lehetőségeket. Olyan ügyesen, hogy neked kell fékezni az ő hülyeségük miatt.
De ez a két BMW ráadásul két tök más kategória más irányból is jöttek, egyik Csepel másik a hí felől. Egyik egy i3 volt a másik egy lefingott E46 :D
De tény, nekem leginkább akkor borul el az agyam, ha alapvetően szabályosan közlekedem és még úgy is rám előznek, ledudálnak, elém vágnak. Pedig nem vagyok a "tötymörgős balf..sz" mielőtt bárki megvádolnak. De mikor megyek 65-el és úgy kerülnek ki zebrán, záróvonalon mintha a világ legnagyobb akadálya lennék az tud idegesíteni.
Vagy amikor látom, hogy más szabálytalan közlekedőket szivatnak mert ők de nagyon sietnek. Vagy úgy szabálytalankodnak, hogy egy baleset esetén engem is veszélyeztetnek, olyankor azért oda dudálok/villantok bármennyire is tudom, hogy felesleges.
Undorító dolog és veszélyes.
De a bő másfél millió kilométerem után is van, aki fel tudja b_szni az agyamat.
Én rászanom azt a kis mozdulatot, hogy bevillantsam a ködlámpát és nyomom a gázt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!