Büntetőfékezés?
Sziasztok
Én vagyok a Passatot pár napja érdeklődtem.
Hát az autó simán bírta a 130-at.
Viszont, két sávos részen voltunk, éppen egy kamion mellett mentünk el amikor egy X6 os magyar csávó villogott, nem fogta fel szegény hogy nem fogok a kamion alá bemenni miatta, amint megelőztem a kamiont persze letértem, ekkor a paraszt büntetőzött.
Szerencsére számítottam rá, csoda hogy nem mentem bele.
Ilyenkor mi van?
Ha belemegyek, mert 130nál fékez?
Én már akkor lassitottam amikor megelőztem a kamiont, nehogy ez legyen, de ez lett.
Ilyenkor ki lenne a hibás?
Szinte kottára ugyan ez a szituáció velem is megtörtént már. Csak egy szerb rendszámú öreg ex-prémium volt a másik autó. Akkor szereztem be kamerát az autóba. EZ jó 7-8 éve volt.
Ha tényleg besatuzik és te fékezés nélkül vered telibe, akkor sajnos esélyes hogy a te szempontodból mindegy hogy ki a hibás. Talán még sokan emlékeznek a Rezesova ügyre...
Egyszerűen nem értem néha, életemben először volt ilyen, remélem utoljára.
Csak azért ilyedtem meg mert kamion meg mögöttem volt, gyúlékony anyagot szállítva..
A legjobb estet (életben maradsz és kisebb sérüléssel megúszod) és a legrosszabbat alapul véve,130-al csak akkor tudsz előtted haladónak nekimenni ha TE gyorsabban mész.Ekkor viszont úgymond fizikailag letolod az útról.
A "fékezéses" roncsolódás egyértelmű sérülés.
Büntetőfékezni természetesen nem szép dolog, sőt, potenciálisan bűncselekmény. De. Aki tapasztalt sofőr, az tud úgy vezetni, hogy ne kerüljön ilyen helyzetbe, és erre kötelességünk is törekedni. Nem a te feladatod senkit sem megnevelni, vagy betartatni a szabályokat, szóval ha biztonságosan akarsz vezetni, kénytelen vagy megtanulni együtt élni mások szabálytalanságaival. Hogy drámaian fogalmazzak, a sírodra már hiába írod fel, hogy "de ő nem tartotta be a KRESZt".
Szóval az az X6-os valószínűleg nem a semmiből került mögéd. Fel lehet mérni még az előzés megkezdése előtt, hogy milyen sebességgel közeledik, és ha azt látod hogy 200-al, és te nem akarsz/tudsz ilyen sebességre felgyorsulni, akkor ne menj ki elé, teljesen mindegy, hogy te a legnagyobb megengedett sebességgel mész. Ha pedig még olyan messze volt, hogy nem láttad a tükörben, akkor meg jó eséllyel tovább voltál a belső sávban, mint amennyi egyetlen kamion megelőzéséhez kell. Ha előzés közben ér utol, akkor rakd ki az indexet jobbra, hogy lássa, hogy amint lehet kimész, és tegyél is így, akár két kamion közé is menj be, ha van hely. Nem lesz tőle semmi bajod, ha elment visszamehetsz.
Lehet, hogy igazságtalannak érzed, hogy ő épp megszegi a szabályokat, és még te legyél vele előzékeny, de ez az egyetlen módja a biztonságos vezetésnek. Szándékosan előtte maradni, és dacosan egy tizeddel sem túllépni a sebességhatárt is felelőtlen emberkedés.
Még jó hogy a körülményekről részletesen szó se volt, de te máris áldozathibáztatásba kezdesz.
Kerdező: ha villognak és nincs helyed sokáig visszamenni villogj az elakadásjelzővel 1-2-t,hogy lássa, észrevetted, tudod, hogy mögötted van, mindjárt kimész. Az okoskodásokkal ellentétben sajnos az autópálya nagyobb figyelmet igényel mint egy átlag közúti közlekedés, nem csak a gázt kell nyomni, amellett hogy egy városi tempónak a 3-szorosával mész, a mögötted lévő autók mozgását is figyelemmel kell kísérned. Ha sokan vannak, a dinamikussága az autópályának legalább akkora mint városi körülmények között:előzések, besorolások, stb. Azt tudom tanácsolni hogy ha előzöl akkor gyorsan tedd, nyomd föl akár 150-160-ra is, 130-al előzni a 110-es kamiont, tényleg kicsit lassú lesz és az ilyen x6-os "drága az időm" vállalkozókat valamiért tényleg ennyire felbassza. Inkább húzzon el a francba adót visszaigényelni vagy ahova annyira siet, te meg max egy autónyival később előzöl.
#7: magadtól vagy ilyen hülye, vagy szívtál valamit?
Te letolod az útról azt aki a megengedett maximummal megy? Majd emberedre akadsz egyszer aztán véres-habosan pislogsz csak utána...
#8: gyakorlatilag majdnem ugyanazt írtad le, mint én. :D Ha én írom áldozathibáztatás, ha te akkor jótanács, értem.
#9: olvasd el újra amit írtam. Egy árva utalást nem tettem arra, hogy én letolom azt, aki a megengedett maximummal megy.
(#7 voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!