Motorozásból mindenképp esés lesz?
Figyelt kérdés
Feltéve, hogy az ember normálisan, nem vadállat géppel közlekedik, akkor is annyira elkerülhetetlen, hogy előbb-utóbb baleset legyen belőle?
Nem motoroztam még, egyáltalán nem értek hozzá, csak itt-ott olvasgattam egyelőre. Érdekelne, de még nem tudom eldönteni, hogy tartok e tőle annyira, hogy ez akadályozzon.
Normális (hozzáértő) válaszokat köszönöm.
2021. márc. 21. 11:26
11/11 anonim válasza:
Mi számít esésnek? :) Valószínűleg fel fogod dönteni legalább egyszer a motorod, főleg ha egyből valami 180+ kg-mal kezdesz. Igazi esés, baleset nem minden esetben van, de még a tapasztaltabbaknál is megtörténhet egy teljesen külső okból bekövetkezett kisebb-nagyobb baleset. Én 2015 óta motorozom, nagyjából 50-55 ezer km-t mentem, eddig, kb 4-szer borítottam motort, 1-szer csúsztam el 10 km/h sebességgel, amikor még nem volt akkora rutinum a téli időszakban. Ennél nagyobb esésem, balesetem közúton szerencsére még nem volt, de nagyon igyekszem defenzíven vezetni és már több tucatszor lehetett volna balesetem más gyökér hibájából. Gyakorlással, higgadtsággal, előre tervezéssel, szabályok betartásával és defenzív stílussal a legtöbb balesetet el lehet kerülni még mielőtt bekövetkezne, de így is benne van a pakliban a dolog sajnos. Ha érdekel, próbáld ki, szerezz meg egy jogsit esetleg, közben mindig ellenőrizd magadban, hogy még mindig van-e benned félelem. Ha a félelem nem múlik el pár ezer km alatt, akkor valszeg nem is fog és érdemes abbahagyni :) Cserébe addig is szerzel magadnak izgalmas, relatíve különleges tapasztalatokat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!