Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mazda 3 ajtó fényezés?

Mazda 3 ajtó fényezés?

Figyelt kérdés

Van egy 4 éves Mazdám. Sajnos rácsapódott a garázsajtó, így a jobb első ajtó közepén lejött a festék, valamint az ajtó éle meg is horpasztotta a lemezt. A sérülés kb 25-30 cm-es. A horpadás oldalról szinte nem is látszik, felülről belenézve jobban látható.

Felhívtam a szervízt, hogy megy a javítás. Azt mondták van egy szerződött kasztnis partnerük, de valószínű ajtó csere lesz. Állítólag nem éri meg a javítás, fényezés, olcsóbban kijön egy új ajtó. Létezik ilyen szerintetek? Rákérdeztem az új ajtó árára, nem tudták megmondani. A horpadás sajnos hogy mondjam, egy él van bele horpadva, nem kinyomható az biztos. A szervíz ajtót akar cseréltetni, én szívesebben javíttatnám ha lehet. Szerintetek lehetséges, hogy egy ilyen kis hibánál nem éri meg megcsináltatni?

2021. márc. 18. 18:08
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, 100 dolog függvénye.
2021. márc. 18. 22:19
 2/8 anonim ***** válasza:

Nekem is volt ilyen (nem mazda), valami olyasmit magyarázott a csávó, hogy van az ajtó belsejében egy biztonsági acélrúd (hogy ütközéskor ne nyomódjon nagyon be) és pont a rúdnál van megnyomódva a lemez, nem tudják kisimítani.

Azt nem tudom igaz-e vagy csak megvezetett, de nálam is ajtó csere lett a vége - mázlim volt, pont találtak bontóban ugyanolyan színű ajtót ezért viszonylag olcsón megúsztam.

2021. márc. 19. 12:57
 3/8 anonim ***** válasza:

#1-vagyok

Ha csak az időt nézzük, egy csere hamarabb megvan, mint egy egyengetés. Szép eredményhez újra is kell fújni az érintett részt (részeket). Ha körbejárod a témát, fogod látni, hogy 10-ből 9 szerviz ezt javasolja.

Minden javítható, csak nem költséghatékony. Mikor a rezsi óradíj minimum 6-8 ezer forint, és ezt valakinek fizetnie kell.

2021. márc. 20. 07:23
 4/8 A kérdező kommentje:

Egy új ajtó ezzel szemben 400-500 ezer forint állítólag. Ezt még fényezni kell. Akkora a sérülés, mintha egy Tesco bevásárlókosarat nekitolt volna valaki. Lejött a festék és egy egész picit horpadt. Nem tudom elképzelni, hogy anyagilag jobban megéri az új ajtó.

A szervíz nem látta, ők látatlanban azt mondták, hogy az autó értékét megőrizendő, cserés lesz úgyis. Nem mondták meg az új ajtó árát sem, pedig kérdeztem. Külső alkatrész kereskedő mondta, hogy 400 ezer minimum. A szervíz azt szeretné, hogy makulátlan állapotú legyen, engem nem zavarna ha javított.

2021. márc. 20. 09:28
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Azt meg tudod kérdezni látatlanban is egy fényezőtől, hogy csak az újrafújást mennyiért csinálná. Ha a márkaszerviz ajtócserés megoldásánál jelentősen kevesebbet mondd, akkor még mindig megpróbálhatod magad ilyen tapadókorongos biszbaszokkal kihúzatni a horpadást (vagy megkérheted a garázssori aranykezű ezermestert) - egyáltalán nem biztos, hogy sikerül, de veszteni valód nincs. Ha szerencséd van és sikerül szépen kihúzni, jöhet a fényező, ha meg nem, akkor a szerviz a cserével.
2021. márc. 20. 17:15
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

#1 vagyok

Ez esetben egy kis gitt, és újrafújás ami 35-50 ezer forint. Gondolkodás nélkül.

Egy biztos, ha javított és el akarod adni akkor erősen értékcsökkentő tényező (ha kiderül).

2021. márc. 21. 13:40
 7/8 A kérdező kommentje:
Biztosan 10+ évig lesz nálam a kocsi, nem akarom eladni. Ezért gondoltam a javításra. 50 ezer körül van a fényezés+ a javítás. Ez azért messze van a 400+ ezerhez.
2021. márc. 21. 14:36
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Egy véleményen vagyunk.
2021. márc. 21. 18:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!