Milyen első autót vásároljak a megadott szempontok alapján?
Sziasztok! Rengeteg autós használtteszt videót megnéztem a témában (speedzone, totalcar, Draskovics Andris) és az a gond, hogy nincs egyetemes vélemény, hogy valami jó, valami meg egy rakat...
Én egy olcsó (kb 400-450-ért), városi, viszonylag kicsi autót szeretnék, ami azt jelenti, hogy a Daewoo Tico-nál azért nagyobb legyen. Sokan a Swiftet vagy az F Astrát mondják, de én félek attól, hogy ezek már javarészt szét vannak hajtva és bármikor elromolhat alattam. A francia (Renault, Citröen és társai) elektronikától pedig óva intenek, ahogy bármelyik olckúl BMW-től vagy Auditól a fogyasztása miatt.
Így talán a VW csoportból esik a választás valamelyikre. Milyen tapasztalataitok vannak a VW, Skoda, Seat típusokkal? Talán róluk hallani legkevesebb rosszat.
Azért a 3as Polo is igencsak 20-25 év körüli. Fabia is '99-ben indult hódító útjára, az meg 22 éve volt.
A Hondás megállapítással egyet tudok érteni. Abból tényleg sok a lepusztult példány. Pláne ennyiért. A Yaris jó lehet, de az első példányai is átlépték a 20 évet. Akárhogy is nézzük a dolgokat, ennyi pénzért 17-25 év közötti autókat fogsz csak kapni. Ebből kifolyólag nem értem a logikát, hogy egy Polo/Fabia vonalon nem érdekes, hogy 20 év körüli, de egy Astra/Swift párosnál már igen.
Fabia mondjuk nekem bejött, amikor ritka alkalmakkor vezettem haveromét, sok gondja nem volt vele, kifinomultabb mint egy Swift, de ennyi pénzért ahogy néztem eléggé a kínálat alja van.
,,Ebből kifolyólag nem értem a logikát, hogy egy Polo/Fabia vonalon nem érdekes, hogy 20 év körüli, de egy Astra/Swift párosnál már igen." - talán egy tudatalatti ijedelem az autók kezelési módja miatt.
A Swift/Astra típusok bírják a gyűrődést, ennek megfelelően úgy is voltak használva. A Polo/Fabia vonalon pedig nem hinném, hogy annyira gyaszstolva lett volna a gépezet, így többet látok jobb állapotban. Lehet nettó baromság amit mondok, de bennrm van ez a félsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!