Motorozás földúton erdőbe jogosítvány nélkül?
Ha van, akit zavarsz (lakók, kirándulók, erdészek, vadászok stb.), akkor nagy rá esély, hogy rádhívják a rendőrséget. De egyébként is belefuthatsz ellenőrzésbe.
Ráadásul ha természetvédelmi területen motorozgatsz, akkor súlyos, többszázezres bírságot is kaphatsz.
Nem jellemző, hogy a mezőn ott keveregnének a rendőrök. De ha olyan hely ahol sokszor szoktak vadul motorozni és az valamilyen módon a rendőrök tudomására jut akkor nem kizárt hogy szándékosan mennek arrafele. És ha elkapnak akkor elég nagy bírság is lehet.
Igazából amit szoktak csinálni ilyenkor, hogy fel a földre vagy valami nagyon rossz utra ahova rendőrautó nem tud utánuk menni aztán eltünni előlük. Helyismeretbe valószínű neked van előnyöd.
"mekkora esélye van hogy megállítanak "
Most őszinten...mit lehet erre irni....50-50mert vagy megallitanak vagy nem.......azert mert van rajtad egy bukosisak meg siman kiszedhetnek egy mezei kozuti ellenorzesre......egyebkent leirtuk mar ezerszer hogy sosem az lesz a draga ha jogsi stb nelkul elkapnak,hanem ha igy balesetet okozol....
Régen én is motorozgattam földutakon. Soha nem találkoztam rendőrrel.
Ahogy fentebb is írták: a természetvédelmi területeket, tanyákat, túrázó útvonalakat kerüld. Meg ne motorozz mindig ugyanazon az útvonalon, ugyanabban az időben.
A vadászokat is jobb ha kerülöd. Nekem nem volt velük problémám, de szeretnek köcsögölni a motorosokkal.
Jó tanács: gyertyakulcs, csavarhúzó, villáskulcs legyen nálad mindig. Kitudja mikor köpi be a gyertyát, vagy mikor dugul el a főfúvóka. Ja és benzin legyen benne elég. Én toltam már haza, nem kellemes.
Szinte minden hétre jut egy ilyen kérdés.
Úgy tűnik a Kárpát-medence, lassan a "földúton jogosítvány nélkül" közlekedők Mekkája lesz.
A kérdésedre:
Talán sokkal jobban jársz, ha "csak" egy rendőri ellenőrzése futsz bele, mert ha valami temperamentumosabb telekgazda a füleid közé csap a kapanyéllel, másnap reggelig fogják a kóbor kutyák nyalogatni a cipóra vert fejedet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!