Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érvek a motorozás mellett?

Érvek a motorozás mellett?

Figyelt kérdés
Hogyan győzzem meg a fateromat, hogy a motor nem az ördögtől való? Szeretném letenni az a1-es jogsit még 16 évesen, hogy később ne legyen vele problémám, de nem engedi, mondván hogy mennyire nem biztonságos stb. Nekem nincs annyi pénzem hogy önként csak úgy elköltsem tanfolyamra aztán motorra, meg folyton benzinre. Szóval milyen érveket tudnék felsorolni a motor mellett? Hogyan tudnám megváltoztatni a véleményét (ha lehetséges)? Van ilyesmivel tapasztalatotok?

2021. jan. 6. 19:21
 1/8 Mátéhhhh válasza:
23%
Mondhatod neki, hogy milyen célra szeretnéd használlni a motort. Pl suliba menni vele, vagy csak hobby-ból. Mond neki, hogy vigyázni fogol vele, és nem fogol baromkodni vele.
2021. jan. 6. 19:23
 2/8 anonim ***** válasza:
91%

Addig, amíg nem saját keresetből oldod meg, jogosan szól bele a szülő, hogy mire adja a pénzét.

Tudom nagyon jól, hogy az nem számít a gyereknek, hogy mit kíván a saját szülője. Új autót, vagy akár új konyhabútor.

Dolgozz meg magad a pénzért, s onnantól kezdve azt csinálsz amit akarsz.

2021. jan. 6. 19:25
 3/8 anonim ***** válasza:
82%
Figyelj, én motoroztam, ezért biztosra mondhatom, hogy, ha lesz fiam, közelébe sem engedem. Ne érts félre, nagyon jó motorozni, de nagyon veszélyes.
2021. jan. 6. 19:53
 4/8 anonim ***** válasza:
17%
Emlékszem én 15 évesen akartam nagyon motorozni a haverokkal Simsonnal. A szüleim nem engedték bárhogy könyörögtem, pedig volt rá elég pénzem. Azt mondták, hogy majd ha 18 évesen akarom akkor kifizetik ők a B kategóriás jogosítványt és akkor vehetek motort is. Aztán 18 évesen már eszembe se volt. Most 24 évesen már belátom, hogy nagyon nagy felelőtlenség lenne ilyen korban motort venni a gyereknek.
2021. jan. 6. 20:08
 5/8 anonim ***** válasza:
14%
Apukám nagy motoros volt sokáig a barátaival, nem sok él már. Ő is esett jó párszor és csoda folytán mindet túlélte. Ha sokáig akarsz élni ne motorozz. Vegyél egy könnyű, de erős autót és azt használd motor helyett.
2021. jan. 6. 21:36
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Sehogy.

Majd ha lesz saját pénzed, elköltözöl, leteszed a jogsit és veszel motort.

Azért féltik a szülők a kisgyerekeket mert baromi veszélyes, a fiatalok meg felelőtlenek (tudom a kérdező mindig kivétel)

Egyébként olyan érv nem létezik, amivel meg lehet győzni egy szülőt. És valójában nincs is. A motorozás egy nagyon költséges hobbi. Aki megengedheti magának az csinálja, aki meg nem, az álmodozik róla. Hobbit meg amúgy sem úgy választ az ember, hogy keres valakit, aki finanszírozza nekik

2021. jan. 7. 07:00
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Én 12éve motorozom napi szinten, robogóval és nagymotorral is. Mivel láttam már sok mindent, és én is túl vagyok jó pár esésen, biztosan mondhatom, hogy a fiamat a lehető legtovább távol fogom tartani az UTCAI motorozástól. Ettől függetlenül, ha látom, hogy ez minden vágya és nem tud nélküle meglenni, elkerülhetetlen a motorozás, akkor minden segítséget meg fogok neki adni, ahhoz hogy biztonsággal kezeljen egy motort, hogy mire oda jut hogy saját motort vesz, akkor ne érje meglepetésként a motor kezelése és ereje, ne hozzon olyan döntéseket, amikkel magát és másokat veszélyeztet. Ez annyit jelent, hogy be fogom íratni zárt pályás motoros oktatásokra, ahol a motorkezelés alapjait megtanulják, be fogom íratni zárt pályás offroad motorozásra, nyáron befizetem motoros táborba, elviszem gokartozni stb. Ilyenekre már vannak lehetőségek, és teljesen megfizethető áron elérhetőek. Ezzel olyan tudásra fog szert tenni, amivel a kezdő motorosok 90%-a nem rendelkezik, ráadásul kiélheti a motorozási vágyait kontrollált, biztonságos körülmények között. Szóval ha motorozni akarsz, szerintem hagyd az utcai motorozást és kérd meg apádat, hogy irasson be valami motoros képzésre, ha ügyes vagy úgyis megtanítanak arra is, hogyan kell gyorsan menni, és ha jól megy még hagyni is fognak. :)
2021. jan. 7. 09:13
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Én azt mondtam fateromnak hogy nem kell ahhoz motorozni hogy meghaljak, jöhet bármi más is sajnos

Ne hallgass senkire, ha nagyon szeretnél egy vasat úgyis megszerzed idővel.

Én először vennék egy krossz gépet, és irány a terep. Ott lehet gyakorolni, és ha tetszik, jöhet a jogsi.

2021. jan. 16. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!