Ez tényleg így vagy a jogosítványnál?
Figyelt kérdés
16 éves vagyok, alig bírom már kivárni, hogy elkezdhessem a jogsit, de anyumék megijesztettek. Azt mondták fölösleges 17 évesen elkezdeni ( 16,5 évesen kressz ... ) ugyanis kb 3x annyi vizsgálatra kell elmenni, mint amikor 18 évesen kezded, és hiába tetted le a jogsid pl 17 éves 2 hónapos, nem adják oda rögtön, hanem kb a 18. Szülinapod előtt 2-3 hónappal. Ezt onnan veszik, hogy unokatesóm most tette le a jogsit, kb 18. szülinapja előtt kapta meg 2 hónappal, hiába volt meg minden vizsgája, nem adták ki. Ez igaz?2010. aug. 18. 20:25
2/13 anonim válasza:
dehogy igaz, én a 17 születésnapom kezdtem el másfél hónappal a kreszt, mire betöltöttem a 17et akkorra megvolt a kresz meg az eü, aztán 17. után 2 nappal megvolt a rutin aztán még 3-4 hét és kész volt a forgalom is, mikor levizsgáztam rutinból, adott az oktató pár db papírt, pár nap múlva be kellett mennem kiadták a papírokat amivel az okmány irodába mentem stb stb, nem volt se több vizsgálat, ugyanolyan mint ha 18 évesen vagy 40 évesen kezdenéd el, tökmind1, ha elkezdheted akkor ugyanaz mindenkinek, jahh és a jogsit 1 héten belül kiküldték és már utána vezettem is, és az is hülyeség h felnőttnek kell melletted lennie, Magyarországon vezethetsz akárhol szülő felügyelet nélkül is, miután betöltötted a 18at meg már külföldön is, bocsi, hosszú lett
3/13 anonim válasza:
Úgy ahogy van marhaság. 4 vizsga van mindig (Kresz, eü., rutin, forgalmi). És 17 éves kortól már kiadják, miután levizsgáztál.
4/13 A kérdező kommentje:
Na de igen, de unokatesóm tavaly kezdte el a jogsit és ott voltam náluk, amikor mondta, hogy ilyen meg olyan dokihoz kell mennie, mert még nincs 18. Meg nem adják ki 17 évesen, csak amikor már majdnem 18 vagy. Na ezt nem tudom megértetni anyumékkal, és azt mondták 18 évesen kezdthetem el, de én már nem bírom kivárni :( és akármit mondok, mindig azt mondják, hogy ott van unokatesód, látod mennyi vizsgálatra kellett mennie, miért lenne ez veled másképp? Még neurologiára is elküldték, vagy hova .. Nem tudtok vmi oldalt ahol ez le van írva, hogy mindenkinek ugyan olyan és ugyan annyi vizsgálatot kell végeznie korától függetlenül?
2010. aug. 18. 20:47
5/13 A kérdező kommentje:
Mármint nem vizsgálatot végznie, hanem vizsgálatot végeztetni magán. :P
2010. aug. 18. 20:49
6/13 anonim válasza:
Szerintem csak féltenek a szüleid. Sok olyat hallottam, hogy anyuci-apuci hívja fel az okatót, és beszél meg vele mindent. Az ilyen, miért hiszi, hogy ahhoz "felnőtt" hogy a forgalomba kimehessen??????????? Azért ez nem játék, ahol megnyomsz egy gombot és újra kezdődik minden.
7/13 anonim válasza:
Orvosi vizsgálat, 5 perc volt, 5300 vagy 6300 nem emlékszem. És 17 évesen kezdheted a gyakorlatod, addig leteheted az elméletet.
8/13 anonim válasza:
Anyukádék rosszul tudják. 17 évesen már kezdheted a vezetést, egyik osztálytársam szeptemberben volt 17 és október végén már volt jogsija.
Ha nagyon féltenének sztem nem adnának rá pénzt.
9/13 anonim válasza:
Semmivel nem kell több vizsgálat, max unokatesodat atbasztak...
Nekem is volt mar 17 evesen jogsim, pont a 17-ik szuletesnapom utan mentem kreszre. ug tudom, hogy 16 es fel evesen kezdheted el es 17 evesen vizsgazhatsz belole. utana eu, rutin, forgalmi. kiadjak 18 evse korod elott. nekem meglett a forgalmim, bementem a vizsgalapommal, meg az eu vizsgammal a szervhez, 2 het mulva postaztak az engedelyt...
10/13 anonim válasza:
annyi módosítás, hogy nem 18 éves korodban mehetsz, hanem ha már nem kezdő a vezetői engedélyed, azaz 2 év múlva, akkor vontathatsz is már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!