Hogyan kanyarodjak be dízeles autóval egy kreszteződésben?
Figyelt kérdés
Dízeles autón tanulok, és az a problémám, hogy amikor egy kereszteződésben be kell kanyarodnom egy másik útra, akkor nagyon gyors az autó. Hiába lassítok előtte 20-25 km/h-ra sebességre, és visszakapcsolok 2-esbe, miután elkezdem felengedni a kuplungot, nagyon meglódul, megindul az autó. Benyomott kuplunggal viszont nem szabad bekanyarodni, mert azért vizsgán megbuktatnak...2021. márc. 4. 10:49
2/26 anonim válasza:
Ilyeneket legjobb az oktatótól megkérdezni nem itt.
3/26 anonim válasza:
Ilyenkor kanyarodás közben engedheted fel a kuplungot, csak nem az h leemeled a lábad a kuplungról, hanem nagyon lassan centiről centire engeded a kuplungot.
4/26 A kérdező kommentje:
Az oktatóm azt mondta, hamarabb kell lassítanom, és hogy az nem jó, ha a kanyarban engedem felfelé a kuplungot. De az se jó ha nagyon korán kezdek el lassítani egy kereszteződés előtt, mert akkor meg feltartom a forgalmat...
2021. márc. 4. 11:05
5/26 anonim válasza:
nyomd a féket, nem fog lefullanid 2-esben sem
6/26 anonim válasza:
Akkor később lassíts, de erősebben fékezz, aztán engedd fel a kuplungot, és kanyarodj. Persze itt is óvatosan kell felengedni a kuplungot. Mint ha egyesől indulnál, és félnél hogy le nem fulladjon. Akkor nem fog meglódulni az atóü.
7/26 anonim válasza:
de amúgy valószínűleg 2- es fokozatból is elindul az autó. Én rendszeresen indultam el a tanulóautóval 2-esben. Max rezegni fog, de nem fog lefulladni. Ha kell jól le kell fékezni.
8/26 anonim válasza:
de nem is értem ezt a kuplung hisztit, kuplung arra való h válts, nem állunk rajta percekig...mi van az emberekkel autómata kimosta az agyukat?
9/26 anonim válasza:
Nekem is ez volt a baj az oktatóautóval és nem szerettem kanyarhoz 1-esbe tenni. Most benzinessel mindenhol lehet 2-esben, ezt szeretem benne.
10/26 anonim válasza:
1 esbe nem tesszük (régi autóknál nem is tudod mivel nem engedi a nem szinkronizált fokozat), 1-es indulása, nehéz vontatásra rövid távon vagy hegymenet extrém felfelére van. Nota bene fiaim
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!