Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az mennyire igaz, hogy a...

Az mennyire igaz, hogy a dízel motor tönkremegy, ha sokáig nem használják?

Figyelt kérdés
Nem tudom már hol, de valahol hallottam, hogy dízeleket nem szabad állni hagyni, mert az rosszat tesz nekik. Nekem egy 2 literes dízelem van és a covid és otthonról dolgozás miatt elég keveset használtam az utóbbi időben (volt, hogy 3 hétig állt). Ebből lehet valami baj, vagy hülyeség az egész?
2021. márc. 3. 08:01
 1/6 anonim ***** válasza:
55%

1,5 hét után ezeknek már vége, nem véletlen, hogy gyártás után 3 napon belül már a vevőnél kell lennie ezeknek a dízel autóknak, különben lehet leselejtezni...

Gondolom érzed az iróniát az általam leírtakban, már bocs, de ezt hozta ki belőlem, hogy 3 hét állástól már valaki ennyire beparázik.

Van, hogy gyártás után a legyártott autó még akár fél évig pihen a telephelyen, sőt márkakereskedésekben is hónapokig ott figyelhet. Van bennük pár liter üzemanyag és nincsenek konzerválva, még sincs semmi bajuk.

2021. márc. 3. 08:10
 2/6 anonim ***** válasza:
40%
2,5 hét egy helyben állás után elporladnak, és semmivé lesznek
2021. márc. 3. 08:50
 3/6 anonim ***** válasza:
0%

Minden motornak rosszat tesz, amikor sokáig áll. A dugattyúk faláról lefolyik a teknőbe a vékony olajrétek és így első indításnál szárazon indul. Ehhez 1,5 hétnél jóval tovább kell álljon az autó.

Ugyanakkor a guminak és akksinak sem tesz jót az állás. Ez van, az autókat arra tervezték, hogy használva legyenek.

2021. márc. 3. 09:31
 4/6 anonim ***** válasza:
57%

3. Az " olajrétek " az olyan mint a virágosrét?.

De amit leírtál teljesen hülyeség.

2021. márc. 3. 11:12
 5/6 anonim ***** válasza:
Hülyeség.
2021. márc. 3. 22:57
 6/6 anonim ***** válasza:

Miért menne tönkre? Ezt mond a Praga V3S-mnek. Pár évente begyújtom, de amúgy nem használja senki.

Golf 4-be mikor a biztosítóra vártam (mert belém mentek) 9 hónapig állt. 9 hónap után visszakötöttem az aksit és indult is... Nem értem a kérdést.

2022. okt. 25. 20:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!