Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 3 millió ft-os daciara javasol...

3 millió ft-os daciara javasolt a casco? (évi 100 ezer ft költség)

Figyelt kérdés
járok sokat országúton, ahol van némi vad veszély, egyik ismerősöm egyszer fogott egy vadat
2021. márc. 1. 21:07
1 2 3 4
 21/32 Beviz Elek ***** válasza:

Megpróbálsz egynél több mondatot értelmezni egyszerre?

2021. márc. 2. 12:37
 22/32 anonim ***** válasza:

Bakker, 180 nettóra nem 3 milkáért veszünk autót, hanem max 1-ért. Ez nagyon sok. Belegondoltál, hogy majdnem 17 hónapig CSAK erre keresel?

Itt van ez 1,6-ért:

[link]

3 év alatt belevertek 200 ezret, magyarul kb. végig autópályázott. Ez még 10 évig autó marad és még alkudhatnál is belőle.

2021. márc. 2. 12:38
 23/32 A kérdező kommentje:

az lehet, az a baj, hogy 1 milláért még mindig csak lelakott, elhasznált, lefutott szemetet kapsz.

amit linkeltél, az nemszámít hogy autópályázott, 1000 ccm modern turbós motorra szerintem rászaladhat nagyon gyorsan, nagyon hamar 1 milla javítási költség

nyilván azért is adják el, mert lassan javítani kellene

2021. márc. 2. 13:08
 24/32 A kérdező kommentje:

akkor marad autó ha a blokkra rálocsolsz egy millát

2021. márc. 2. 13:09
 25/32 anonim ***** válasza:

21:

Az egész kommentedre reagaltam ha nem tetszik érvelj a csípőből hülyének nézés helyett.

Annyit még hozzateszek, hogy az hogy van Casco, nem zárja ki azt, hogy vigyázol a tulajdonodra.

2021. márc. 2. 13:38
 26/32 anonim ***** válasza:
Milyen motoros daciat vettél?
2021. márc. 2. 14:26
 27/32 A kérdező kommentje:
1.5 dci
2021. márc. 2. 14:58
 28/32 Beviz Elek ***** válasza:

Másodjára sem sikerült...

Pont azt írtam hogy nálam nem működik hogy egyszerre egy amortizálható munkaeszközközként de közben pedig egy féltett kincsként tekintsek rá. Szerintem ez két ellentétes hozzáállás és egyszerre a kettő nem működik.

Tehát az hogy vigyázol rá, félted, kötsz casco-t az teljes érthető.

Az hogy munkásautóként használod, létra a tetőcsomagtartón, szerszámok, festekes vödrök a csomagtartóban és nem kötsz rá casco-t az is érthető. Erre is lehet casco-t kötni, de ha valamire egy pótolható eszközként tekintek, akkor én nem fogok.

Persze ez egy eltúlzott példa, de a lényeg hogy pótolható tárgy vs féltett kincs.

2021. márc. 2. 14:59
 29/32 anonim ***** válasza:

28:

Sokadszorra írom, mert write only üzemmódban vagy, ha még minsig nem értetted meg:

A kettő nem ellentmondás, én épp munkás autóra kötnék nagyobb eséllyel Casco-t, de csak ha jelentős értéke van, amit nehéz lenne adott időszakban pótolni. Mert ha a féltett kincsed töröd totálkárosra, az kisebb baj, mint ha a munkaeszközöd. Persze ha ugyanúgy elhanyagolható értékű, és úgy állsz anyagilag, hogy barmikor úgy pótlod, mint a szerszámokat, vödröket, akkor ok, de te nem ezzel érveltél, hanem hogy használati tárgy. Konkrétan a lakásom is használati tárgy ebben az értelemben, mégis van ra biztosítasom, mert azt nehezen tudnám pótolni.

2021. márc. 2. 15:14
 30/32 anonim ***** válasza:

"az lehet, az a baj, hogy 1 milláért még mindig csak lelakott, elhasznált, lefutott szemetet kapsz."

Bőven lehet ennyiért is jó autót venni, max rá kell költeni még 200 ezret, de akkor is csak 1,2-nél vagy és nem kell cascon aggódni, meg ott hagyni évente egy olajcserére 40 ezret a kötelező karbantartásokon. Ráadásul munkábajárós használatra (hacsak nem nagyon messzire jársz), felesleges a dízel - bár az igaz, hogy ez a legtartósabb motor hozzá valóban.

Nagyon-nagyon túlvállaltad magadat ezzel az autóval szerintem anyagilag.

2021. márc. 2. 15:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!