3 millió ft-os daciara javasolt a casco? (évi 100 ezer ft költség)
Mi egy ilyen értékű Dacia-t vettünk 2017-ben. 2019-ben aztán volt egy balesetünk, nem volt nagy, látszólag egy kis koccanás, de a kár közel 1 millió Ft volt, amiből a 100 ezres önrészt fizettük. Aztan még ugynaazon évben éjszaka belénk jött egy őz, 550 ezres kár keletkezett az autóban, abból is 100 ezret fizettünk.
Nyilván, ha sokszorosa megvan likvid tartalékként az autó értékének, akkor nem éri meg Casco-t kötni, de ha nincs így, akkor elég könnyű akár totalkárosra is törni a mai autókat, mert egyrészt ott az ütközési zóna, nem véletlenül tervezik úgy, hogy a kocsi törjön, és ne te, másrészt egy minimális gyűrődés is rengeteg alkatrészr tesz tönkre belül. Ha pedig kaszni elen csere helyett csak kikalapáltatod, azzal simán életveszélyessé teheted az autót, ha máskor balesetet szenvednél, mert nem úgy fog gyűrödni, ahogy kellene.
Attól függ, hogy merre laksz és mennyit mész. Arra, hogy Tescoba eljárj autóval, meg elmenj dolgozni egy kisvárosban, szerintem totális pénzkidobás. Budapesten ha sokat mész, akkor sztem pár évente összejöhet valami kocc úgy is, hogy nem te vagy a hibás.
No meg még az a kérdés, hogy számodra mennyire nagy kiadás az autó. Sokan erőn felül vásárolnak autót, ami alapból ostabaság, de ha már ez a helyzet, akkor szerintem érdemes rá a casco. Totál más a leányzó fekvése, ha a 3 milliós autód 200 nettóra veszed, mint ha 600-ra.
Vadkár biztosításra van lehetőség CASCO-n kívül is, és jóval olcsóbb. 4-es válaszban linkeltem róla infót.
Soha nem kötöttem ilyet, el kell alaposan olvasni milyen feltételekkel fizetnek.
szomszéd településre járok dolgozni
a 3 millás autó nekem méreg drága
200 a nettóm nincsen meg
sőt, előtte minimálbért kerestem végig
fájt kifizetni ezt a pénzt, és fáj a 100 ezres casco is
szüleimnél lakom, egyedül így engedhettem meg a dolgot
Ha az életed minden elért eredménye az az autó és éjjel az ágyadban alszik hogy ne legyen baja, akkor azt hiszem hogy érdemes casco-t fizetni, főleg ha nincs is sok tapasztalatod.
200 nettóra ne vegyél 3M autót. Egy kis koccanás 500e vagy feletti összeg már, ezekre kell a casco.
Vegyél egy öregebbet, amiből sok fut az utakon, így a bontott alkatrész is elérhető, és jóskapista műhely megjavítja olcsón.
16:
Önrészes Casco-val eleve nem csináltatja meg senki a kis karcolásokat, azokat vagy megcsináltatja zsebből, vagy le.szarja. Casco-t nem emiatt kötünk, hanem ha anyagilag flahoz vág, ha totálkáros lesz, vagy sok százezres, esetleg milliós kár keletkezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!