Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha benne hagyom a gyujtaskapcs...

Ha benne hagyom a gyujtaskapcsoloba a kulcsom (le van allitva az auto es nincs gyujtason) akkor le tud merulni a kocsi aksija? Mielott valaki betamadna no vagyok, es agyaltalan nem ertek a kocsikhoz

Figyelt kérdés

2021. febr. 25. 21:04
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Ok, nem basztatlak.

Motorindítás után ég az akksi jel? Gyújtáson égnie kell. A motorhiba jelzőnek is, minden fontos dolognak.

Motorindítás után ha ég, akkor a generátor nem tölti az akksit. Reggelre vagy rövid menet után megszűnik az áramellátás.

2021. febr. 25. 21:43
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

A piros akksi jel azt jelzi, hogy nincs töltés. Álló motornál evidens, hogy nincs töltés, tehát ilyenkor világítania kell.

Viszont járó motornál el kell aludnia. Ha a motor indítása után nem alszik el, akkor gond van a generátorral/akkuval.

2021. febr. 25. 22:34
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mérgesebb lesz a barát, ha ellopatod a kocsiját, mint hogy lemerül az aksi. De nem bántásból mondom.
2021. febr. 25. 22:37
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Én is azon akadtam fönn, hogy 15-20 percig őrizetlenül ott állt az autó, benne a kulccsal?

Szerintem először is adj hálát az égieknek, hogy megvolt a kocsi, mikor kijöttél a boltból.

Az aksi pedig nem merül le ilyentől. A rádió egyébként nagyon kis fogyasztó.

2021. febr. 25. 22:48
 15/19 anonim ***** válasza:
42%
Atyaég. Biztos nem adnék kölcsön neked egy biciklit sem. :D
2021. febr. 26. 06:56
 16/19 anonim ***** válasza:
Autófüggő. Némelyik, ha egyszer már gyújtáson volt, hiába fordítod vissza alaphelyzetbe a kulcsot, a kolcs kihúzásáig az "egyéb fogyasztók" áramkör feszültség alatt marad: megy a rádió, a szivargyújtó aljzat (és ezzel együtt az esetleg ide csatlakoztatott pl. utólagos ülésfűtés). A kulcs kihúzásakor a kormányzár reteszének jellegzetes csattanásával egy időben szűnik meg ezeknek az áramellátása.
2021. febr. 26. 09:34
 17/19 veterán vas ***** válasza:

#16!

Sok olyan autó van, ahol a kulcs kivétele után is működőképes marad a szivargyújtó, a féklámpa kapcsoló, a kürt, a csomagtér világítás, a belsővilágítás és még egyebek....

A gyárilag beszerelt rádiók esetében típusfüggő, hogy működik-e gyújtáskulcs nélkül is, de főleg az utólag beépítetteknél, előszeretettel kötik kettős áramforrásra, azaz működhet a rádió akár járó motornál, akár gyújtáskulcs nélkül is.

2021. febr. 26. 11:14
 18/19 anonim ***** válasza:
Amúgy, attól még hogy nő vagy, neked is tanulnod kellett ilyen alap dolgokat mikor csináltad a jogsit.... Ja, meg bátor vagy...
2021. febr. 26. 11:36
 19/19 anonim ***** válasza:

#17, akkor olvasd el újra amit írtam

A féklámpa, a kürt, a belső világítás nem az "egyéb fogyasztók" kategória, az első kettőnek mindig működnie kell, gyújtáskapcsolótól függetlenül. Nagyon rég volt az, hogy a szivargyújtó mindig áram alatt volt. Ma már szinte általános, hogy a gyújtáskapcsoló kapcsolja. Szép is lenne, ha a telefon vezetéknélküli töltős tartójának a dugóját folyton ki-be kéne dugdosni az aljzatba.

2021. febr. 27. 00:22
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!