Ha benne hagyom a gyujtaskapcsoloba a kulcsom (le van allitva az auto es nincs gyujtason) akkor le tud merulni a kocsi aksija? Mielott valaki betamadna no vagyok, es agyaltalan nem ertek a kocsikhoz
Ok, nem basztatlak.
Motorindítás után ég az akksi jel? Gyújtáson égnie kell. A motorhiba jelzőnek is, minden fontos dolognak.
Motorindítás után ha ég, akkor a generátor nem tölti az akksit. Reggelre vagy rövid menet után megszűnik az áramellátás.
A piros akksi jel azt jelzi, hogy nincs töltés. Álló motornál evidens, hogy nincs töltés, tehát ilyenkor világítania kell.
Viszont járó motornál el kell aludnia. Ha a motor indítása után nem alszik el, akkor gond van a generátorral/akkuval.
Én is azon akadtam fönn, hogy 15-20 percig őrizetlenül ott állt az autó, benne a kulccsal?
Szerintem először is adj hálát az égieknek, hogy megvolt a kocsi, mikor kijöttél a boltból.
Az aksi pedig nem merül le ilyentől. A rádió egyébként nagyon kis fogyasztó.
#16!
Sok olyan autó van, ahol a kulcs kivétele után is működőképes marad a szivargyújtó, a féklámpa kapcsoló, a kürt, a csomagtér világítás, a belsővilágítás és még egyebek....
A gyárilag beszerelt rádiók esetében típusfüggő, hogy működik-e gyújtáskulcs nélkül is, de főleg az utólag beépítetteknél, előszeretettel kötik kettős áramforrásra, azaz működhet a rádió akár járó motornál, akár gyújtáskulcs nélkül is.
#17, akkor olvasd el újra amit írtam
A féklámpa, a kürt, a belső világítás nem az "egyéb fogyasztók" kategória, az első kettőnek mindig működnie kell, gyújtáskapcsolótól függetlenül. Nagyon rég volt az, hogy a szivargyújtó mindig áram alatt volt. Ma már szinte általános, hogy a gyújtáskapcsoló kapcsolja. Szép is lenne, ha a telefon vezetéknélküli töltős tartójának a dugóját folyton ki-be kéne dugdosni az aljzatba.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!