Kormányablakba kaptam egy járművezetésre jogosító okmány kérelem papírt. Ezen rajta van hogy 2021.03.20-ig jogosít vezetésre,s a nőcike is mondta bent. Első jogosítványom előállítása lesz. Ezzel a papírral vezethetek tényleg?
Köszönöm. Éni s úgy tudom,illetve még ezt találtam ami a 326/2011. (XII. 28.) Korm. rendeletbe van benne,s 2021 s 02.01.-től érvényes: Magyarország területén járművezetési jogosultság igazolására alkalmas az engedély-nyilvántartásba bejegyzett vezetési jogosultság a vezetői engedély első alkalommal történő kiállítása, új kategória Magyarországon történt megszerzése, az egészségi alkalmasság meghosszabbítása vagy házasságkötésből eredő névváltozás miatti vezetői engedély csere esetén, a bejegyzés időpontjától az elkészült vezetői engedély kézhezvételéig, de legfeljebb 30 napig.
Illetve 2020:06.18.-tól: a vezetői engedély igénylésétől az új vezetői engedély kézhezvételéig, de legfeljebb a kérelem benyújtásától számított 30 napig
aa) a vezetői engedély kiállítására irányuló kérelem adatlap
Még is nagy a bizonytalanságom :(
Unokatestvéremnek 1.5 éve Romániában elvették a (magyar) jogosítványát mert "feltehetően" balesetet okozott (amit ő el is ismert - elnézett egy stoptáblát), és adtak neki egy román nyelvű papírt, hogy amíg a rendőrségi vizsgálat tart, azzal vezethet. A vizsgálat még mindig tart (illetve azóta már bíróságra került, de még nincs a tárgyalásra időpont).
Ő ezzel a papírral azóta is közlekedik, talán 1x kellett itthon rendőrnek megmutatnia, elmesélte a sztorit, a rendőr vállat vont és azt mondta jó utat viszont látásra.
Tehát a hivatali ügyintéző és a hatályos jogszabály szerint is lehet, de te nem hiszed el?
Ha pár névtelen válaszoló azt írja, hogy lehet, akkor már el fogod hinni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!