Ki melyik márkájú olajat tartja a legjobbnak dizelbe, illetve kinek mi a véleménye az olajadalekokrol?
"vannak e drasztikus különbségek ilyen toplistas olajbrandek azonos specifikacion belüli kenoanyagai között, vagy csak duma a fele és kb mindegyik ugyanazt tudja?"
Ha lenne, nem teljesítené az adott specifikációt.
Lehet, hogy van laboratóriumban kimutatható hasznos adalék, orrodat is tisztíccsa. Én úgy vagyok vele, hogy közepes ár + 8-10 ezrenként csere bőven elég a karbantartásra.
#1. Ebben én is egyetértek, hogy egy megfelelő csereperiodusnal nincs jobb. Csak hallottam már ezt egyik szerelotol, hogy kamuk, de volt olyan aki aztmondta, hogy nem.
#2. Úgy gondoltam, hogy azonos specifikacion belül, tehát, hogy valamelyik márka jobban adalekolt és emiatt kicsit kedvezőbb a motor alkatrészeinek. Azthiszem a mannol-nal láttam valami észter adalékot felkarcolva a doboz oldalára pl ilyenre gondolok. Vagy a liqui moly zöld illetve sötétkék MoS2 adalekolt olajaira, hogy azok mennyivel tehetnek hozzá a motor elettartamahoz.
De én is ezt a csereperiodust tartom amit írsz egyébként.
Utoljára Motult tettem bele, mert a gyári ajánlott Castrol nem volt előrhető. Szerintem teljesen mindegy melyik ismert márkát választod.
Most őszintén, mezei felhasználó nem tudhatja, hogy az adott olaj mit csinál a motorral hosszútávon. Minden vélemény csak szubjektív lehet.
Total, Elf, Castrol, A.Z. Meisterteile... de igazából ha nem legolcsóbb tescos, akkor mehet bele.
Gyártói specifikációt teljesítse, és rendszeresen legyen cserélve (10e km) akkor nincs gond.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!