Ér valamit a kocsibeálló?
Figyelt kérdés
Garázsban áll jelenleg az autó, sajnos, vagy nem sajnos, a garázst más célra kell használnom a munkámból kifolyólag, így az autó fedett beálló alatt állna. Tényleg nem ér semmit a beálló? A naptól, esőtől azért védve lenne mégiscsak, átszellőzni is jobban átszellőzne a kocsi a szutykos, párás időben. Nem egy nagy értékű, új autóról van szó, egy kis 21 éves Corolláról van szó, ami egész életében garázsos volt, az állapota szép. Lehet, nem kellene ennyire félteni, jogosan tehetik fel a kérdést a lakótelepen élők, akiknek az autója csillaggarázsos.2021. febr. 7. 21:04
11/14 anonim válasza:
#9, nézz meg egy 15-20 évig utcán aszalt autót és egy olyat ami végig garázsban/beálló alatt volt tartva. Szerinted semmi különbség? A fényezést, műanyagokat nem szívja ki az UV? Karosszériának mindegy hogy minden éjjel lecsapódik rá a pára vagy száraz helyen van? Mindegy hogy szétveri a jég, a jégkárt neked ingyen javítják?
12/14 anonim válasza:
#10,11 Van full garázsos és kinti autó is nálunk. Nem 4-5 hanem akár 18-20 éves is. Érdekes módon nem porladt el egyik sem. Sőt a lámpája sem annak mattult be amelyik kint állt. Sőt még csak nem is a kint állt xenonosnak, hanem az újkora óta garázsos, halogénnek.
A másik felét meg én is leírtam a jégről ,fagyról stb.
13/14 anonim válasza:
Nekem is van olyan idős autóm, amelyik csak kivülről látott garázst életében, és olyan, mintha csak ott lakott volna mindig. Hogy mitől van a különbség? Attól, hogy pl a Renault fényezései olyanok, hogy 20 évesen is tűzpiros a piros fényezése, míg a VW csoportnál pl undorítóan kifakul a piros fényezés 10 év után, akkor is, ha mindig garázsban van tartva. De ez csak egy példa a sok közül. Meg a másik: hiába van fűtött garázsod otthon, ha használod az autót, mész vele munkába reggel a hóban, esőben, fagyban, jégesőben, akkor csak kint lesz 8-10 órát a szabad ég alatt, nem? Nem mindegy akkor? Amúgy nekem is van garázsom, én is beteszem, amikor szabad a garázs (tele van szerszámokkal a garázsom és elsősorban szórakozásra való tér nálunk), illetve kényelmi szempontok miatt teszem be: nyáron ha délután indulok el, a hűvös autóba ülök be, vagy télen reggel nem a jeget kell kaparni, hanem száraz az autó. Amúgy majdnem mindegy, hol áll.
14/14 A kérdező kommentje:
13 mondjuk ez is jogos. Valóban van egy-két lakkhibás példány, egész kevés km-el, leginkább a környéken a Peugeotok estek áldozatául az Uv-nek, aztán lehet a nemtörődömség is közrejátszott, nem mosták le rendszeresen, stb, metálfényezés esetleg ennyit jelent, nem tudom. Viszont érdekes módon van néhány Matiz is, szépen megmaradtak, csillog a fényezés, rozsda sehol, pedig 20 éve kint állnak. Én úgy gondolom szvsz, hogy a leggyilkosabb talán az UV, főképp, ha csupa mocsok az autó.
2021. febr. 8. 15:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!