Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ér valamit a kocsibeálló?

Ér valamit a kocsibeálló?

Figyelt kérdés
Garázsban áll jelenleg az autó, sajnos, vagy nem sajnos, a garázst más célra kell használnom a munkámból kifolyólag, így az autó fedett beálló alatt állna. Tényleg nem ér semmit a beálló? A naptól, esőtől azért védve lenne mégiscsak, átszellőzni is jobban átszellőzne a kocsi a szutykos, párás időben. Nem egy nagy értékű, új autóról van szó, egy kis 21 éves Corolláról van szó, ami egész életében garázsos volt, az állapota szép. Lehet, nem kellene ennyire félteni, jogosan tehetik fel a kérdést a lakótelepen élők, akiknek az autója csillaggarázsos.
2021. febr. 7. 21:04
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi, a felülről fedett hely kb tökéletes lenne neki. Esőtől, hótól védi, szerintem kb ez is a lényeg. Max ami más, hogy reggel a fagyos kocsiba kell beülnöd, bár ha nem fűtött a garázs akkor ott is igaz ez.
2021. febr. 7. 21:10
 2/14 anonim ***** válasza:
23%
Főleg a kocsibeállót építő bádogos/asztalos/ács jár jól vele. Egészen elképesztő építészeti bakikat képesek még ilyen egyszerű dolgok megalkotása közben is elkövetni - tető ami nem bírja el a hó súlyát, repedező gerendák, elhajló vasalatok...szerintem hagyd a csudába, több kínlódás lesz vele, mint ha nem lenne beállód, színtiszta pénzkidobás.
2021. febr. 7. 21:20
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
De, igen, ér. Sok autó egy tető alatt áll csak és jól elvan. A lényeg, hogy napsütés és eső ne érje közvetlenül.
2021. febr. 7. 21:20
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Jobb, mintha a szabad ég alatt állna, ahogyan te is megfogalmaztad a lényeget.
2021. febr. 7. 21:32
 5/14 anonim ***** válasza:
83%
Az autók 90%a pedig akkor látott tetőt életében, mikor behajtottak a pláza mélygarázsába, soha máskor.
2021. febr. 7. 22:52
 6/14 A kérdező kommentje:
Ahhoz képest elég sok szép állapotú kocsi megmaradt, néha kíváncsiságból leszoktam kérdezni egy-két autót, ahol nagyim lakik a lakótelepen, elég sok kocsi kint áll a rideg kinti világban. Mi a titok vajon?
2021. febr. 7. 23:06
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Jobb mint a semmi. Szuleim auto is evekig csak egy teto alatt allt. A ho nem lepte, a nap nem sutotte, a jeg esotol vedve volt. Ha szel fujt es ho is esett akkor bejuta a havat kicsit de igy sem volt veszes. Az elso autom az elso telet a szabad eg alatt toltotte es ugy belepte a ho, hogy nem gyoztem letakaritani. Kesobb epult garazs, igaz kapu nelkul de egy fokkal jobb mint a kocsibeallo.

Most jelenleg nincs garazsom es mindket autonk kint all a szabad eg alatt

21 eves autot nem feltenek. Nekunk az ujabb auto 5 eves, a masik 14 es miota nalunk vannak azota nem alltak garazsban.

2021. febr. 7. 23:38
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Miért ne érne, ki mondta ezt neked?!

Nekem két autóm van, de a garázs csak egy állásos. A telek kicsi, ezért ha akarnék se tudnék nagyobb garázst építtetni. Így a garázs fala mellé ácsoltam egy beállót. Laikusként csináltam ennek ellenére nagyon masszív darab lett. Pedig nem került többe mint azok az ingatag tákolmányok, amiket barkácsáruházak parkolójában állítanak ki megrendelhető bemutató darabnak. Nyáron nem tűzi a nap az autót, nem ázik szét minden esőben, nem veri a jég viharban. Télen nem lepi a hó és jeget kapargatni sem kell reggelente. Ez nem ér semmit?!

2021. febr. 8. 07:11
 9/14 anonim ***** válasza:
34%

Jobb, mint a semmi.

De inkább kényelmi értéke van, nem kell kaparni a jeget, havat, nyáron nem forrósodik át annyira.

Simán bírják az autók egyébként kint, arra vannak kitalálva, hogy használják őket

2021. febr. 8. 07:26
 10/14 anonim ***** válasza:

#9 arra hát, aztán veheted rá az új lámpabúrákat előre hátra, attól függ hol érte, a nap kiszívja a fényezést, totál bemattul, ónos esőnél összefagy az ajtó alig tudod kinyitni, a fagyos havat kaparni kell róla le télen, összekarcolhatod az üveget stb. stb.

Nem beszélve arról, hogy a rozsda nagyon hamar meg fog jelenni, és tönkre is vágja a kocsidat... 4 év alatt konkrétan elporlad a küszöb.

2021. febr. 8. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!