Mit gondoltok ennek az autónak az ár/érték arányáról?
Ki lehet a célközönség?
A célközönség az, aki a jármű teljes élettartamára is ki tudja számolni a költségeket, nem csak vételkor. 7 millió forintos elektromos autóval 5-8 év alatt ott vagy, mint egy 4,5 millió forintos benzinessel és még csak nem is kell annyit autózni, mint egy taxis (mondjuk ilyen hatótávval nem is tudsz). De a lényeg, hogy ez az autó ár/érték arányban bizony nagyon is a kisautós piaci átlag körül mozog - nyilván azért drágább, mert Daimler termék, de alapvetően ebben a szegmensben nincs már semmilyen különbség a belsőégésű motoros és elektromos autók között, valószínűleg ezért is vezette ki a benzines változatot a cég. Azzal évek alatt fizeted a tankolást, ezzel meg vásárláskor egy összegben a felárat, ő jobban jár, mert nem kell az olajcéggel osztoznia az üzemeltetési költségen.
2021. febr. 1. 04:12
2. ill. 3. autónak szánják.
Vagy érettségi ajándékként a 18 éves csajnak.
Ha valakinek van egy S mercedes, az asszonynak vesz egy ilyet bevásárolni.
Megvan a piaca, még ilyen árazás mellett is.
Egyébként az első smart, 1998-ban, mai áron még ettől is sokkal drágábbnak számított.
2021. febr. 1. 06:10
2021. febr. 1. 06:24
Biztos hogy néhány ember megveszi.
Ha annyian vennék mint a suzukit akkor ez kb 4 milla lenne.
Azért ilyen drága mert kevés fogy belőle.
2021. febr. 1. 07:10
Smart és elektromos. Ennyi az ára, szerintem reális.
Ahogy írták, második, harmadi autó, városban szaladgálós, vásárlós kocsi. Nyilván nem a magyar az elsődleges célközönség
2021. febr. 1. 07:21
6/12 A kérdező kommentje:
Értem. Köszi a válaszokat?
De ha második, harmadik autónak való, akkor mire jó, hogy elektromos?
Ezzel a gazdája csak növeli az ökológiai lábnyomát, nem csökkenti.
7/12 A kérdező kommentje:
Mármint köszi a válaszokat! (Felkiáltójellel)
MO kb. a luxifeleségek, a célközönség. Soha nem térül meg a min. 2 Mio-s felár egy benzines kisautóhoz képest amit itt néhányan bizonygatnak. 5 évre - 50000 km-re ( ennyit biztosan nem mennek egy ilyennel a városban ) kb. 1Mio Ft. a benzin össz.költsége egy kisautónak és a villany sincs ingyen.
2021. febr. 1. 08:17
8-as már leírta, bár én kb úgy fogalmaztam volna, hogy azok a szöszik akik mögött van egy pénzes hapsi, és kötelező kiegészítő a kistáska benne egy pincsivel. :D Na annak a ktegóriának szól.
2021. febr. 1. 10:50
10/12 A kérdező kommentje:
Mondjuk nekem is tetszik, nem arról van szó... Ha futná rá, még az is lehet hogy én is vennék ilyet, férfiként.
Csak kicsit zavaros nekem, hogy mire is “való”.
Kapcsolódó kérdések: