Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autót érdemes venni kb...

Milyen autót érdemes venni kb 4-4,5 millió forintért?

Figyelt kérdés

Amiket nézegettem Fiat Panda;Tipo;Hyundai i10;Toyota Aygo;Dacia Logan;Sandero. Mindenképpen új autót szeretnék venni.

Főleg városban használnám munkába és bevásárláshoz.

2021. jan. 30. 21:27
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
0%

[link]

2021. jan. 31. 08:55
 12/33 anonim ***** válasza:
54%

11.-nek.

Fantasztikus. Csak olyan "apróságokat" kifelejt a matekból, mint egy motorfelújítás, váltócsere, futóműgondok, katalizátor csere...ezek ha bejönnek, márpedig bejönnek, de elég ha egyik bejön, na az máris 500-1M +.

2021. jan. 31. 09:01
 13/33 anonim ***** válasza:

Eddig még sose kellett motort felujitanom. Se váltót. Nem mindegy mit veszel meg.

2021. jan. 31. 09:09
 14/33 anonim ***** válasza:
76%

13.-nak.

Ja, te ránézésre látod a motor, váltó hibáit?

2021. jan. 31. 09:10
 15/33 anonim ***** válasza:
74%

#11: ez hitelről szól, az nettó átkúrás.

Most arról beszélünk ha van 4.5M forintod, akkor veszel egy új autót, vagy beleugrasz egy lutri használtba.

A használttal is lehet jól járni persze, de aki vigyáz a kocsijára, az nem szokta 3 évesen eladni.

Aki meg 2-3 évente cserégleti az nem sajnálja, mert 3 évet elmegy akár olajcsere nélkül is

2021. jan. 31. 09:18
 16/33 anonim ***** válasza:
0%

Ott hibás az érvelés, hogy amikor az új autó mellett kell érvelni, akkor azt 10 évre veszi, meg ne számoljunk értékvesztest.

A használtban meg elromlik a váltó, motort kell cserélni, stb...

Csak azt nem értem, hogy a 10 év alatt, nem romlik el ugyanígy az újonnan vásárolt autó? 🤔

2021. jan. 31. 09:28
 17/33 anonim ***** válasza:
100%

Értékvesztéshez

Kia, újonnan 5.2M volt, most 4 év elteltével ugyanezeket 4.4M-ért hirdetik.

Mondjuk elhozos 4.2M alkuval.

Szóval 4 év alatt volt évi 250e értékvesztésem. Az első 4 évben, ami után sok ember szerint felét éri csak az autó :)) Kötelező szervizek kicsit drágábbak a márkaszerviz miatt, legyen évi +20e az olaj, folyadék, szűrőcserék és átvizsgálások extra munkadíja.

De ezen kívül semmit nem kellett költeni a kocsira.

Nem állt be a vízpumpa, nem dugult el az üzemanyagszűrő, nem ment el a gáz a klímából, nem voltak rejtélyes szenzorhibák szerelőhöz mászkálással, még a futóműben sem kellett semmihez nyúlni.

2021. jan. 31. 09:31
 18/33 anonim ***** válasza:
78%

16.-nak.

"Csak azt nem értem, hogy a 10 év alatt, nem romlik el ugyanígy az újonnan vásárolt autó? 🤔"

De, viszont ott tudom, hogy mi és mitől lett baja, HA lett!

Viszont mit csinálsz egy gyönyörű állapotú, 3 éves kocsival, amit 4 üzletkötő használt, felváltva, és széthajtották, meg volt törve is?

Vagy simán kifogsz egy átütött alvázszámost.

2021. jan. 31. 09:34
 19/33 anonim ***** válasza:
100%

Én se értem ezt a fa**ságot az értékvesztésben. Nekem egy új Toyota Yarisom az 1.5-ös benzines motorral. 5,4 millióért vesztegették a full extrásat. A használtautót nézegetve, 5 éves korukban még mindig simán elkérnek érte majd 4 millát. Tehát kevesebb, mint évi 300k az értékvesztés. Ez havi szinten kevesebb, mint amit egy dohányos elszív.

2021. jan. 31. 09:35
 20/33 anonim ***** válasza:
0%

Egy cikk az értékvesztésről:

[link]

5 év/50% általános. Persze vannak kivételek.

Viszont, ha túl kicsi az értékvesztes, akkor nem lehet eladni a használt autót. Hiszen, ha kicsit többért lehet venni újat is, akkor miért venne használtat... 😉

2021. jan. 31. 09:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!