Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha nem lehet kihasználni egy...

Ha nem lehet kihasználni egy autó teljesítményét akkor miért gyártanak nagy teljesítményű autókat?

Figyelt kérdés

Meséli egy srác, chippel meg minden cuccal az Alfáját felhúzta 200 lóerőre ez hiteles, számlás szervizben történt. Aztán ahol jár csak kapja a bírságokat.

Ezzel szemben mesélem, hogy nekem egy 50 lóerős kis Fordom van és gyorsforgalmin, főúton használom naponta, egyetlen egy bírságot sem kaptam még soha. Erre reflektálva mondja, hogy szerinte értelmetlen bármit is csinálni a kocsival, nem lehet kihasználni csak esetleg zárt pályán. Vagy német autópályán, de szerintem ott kevesen járnak, meg ahogy figyeltem útjaim során ott inkább valami út menti büfét vagy billiárd pályát kellene kialakítani, én még soha nem voltam arra úgy, hogy aztán csapathatta volna bárki is, jó mondjuk nyáron meg jó időben járok arra. :D

Nektek erről mi a véleményetek? Engem nyomasztana ha kapnám a bírságokat.

2021. jan. 23. 12:34
 1/7 anonim ***** válasza:
74%
Mert Mo nem Amerikában
2021. jan. 23. 12:40
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Semmi.
2021. jan. 23. 12:48
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Országúton előzésnél nem árt. Figyelni kell a km órát, én úgy szoktam, hogy megnézem mennyit csal az órám, és gps szerint 10-el többel megyek a megengedettnél(persze, ahol az útviszonyok engedik). Traffi még nem tud büntetni és annyira nem is megyek lassan. Egy kis autónál 100 lóerőnél több nem kell, mert csak a fogyasztást növeli. Ha nagyobb az autó, akkor arányosan kell számolni a lóerőt ehhez képest.
2021. jan. 23. 13:02
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Most akinek annyi esze van, hogy tisztában van a sebességkorlátokkal mégis közútra felhúzza a járgányt aztán csodálkozik, hogy ha túl gyorsan megy, akkor megbüntetik az meg is érdemli, hogy hülye legyen.
2021. jan. 23. 13:38
 5/7 D. Brasco ***** válasza:
100%
Hát nem tudom ....eleve egy 200lovasra felcsipszelt alfa számomra minden,csak nem nagy teljesitményű......az meg hogy valaki gyorsan megy es megbüntetik....nahát mik vannak
2021. jan. 23. 14:06
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Mert van aki megveszi.
2021. jan. 23. 14:45
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Mert kényelemes használni, mert a nagy teljesítményűek alap esetben kisebb fordulaton is erősek és nyomatékosak stb., egy benézett előzést vagy kereszteződést is meg tud menteni.

Az, hogy valaki 200 lovas autóban ül nem jelenti azt, hogy vadállat gyorshajtó, ez csak sztereotípia meg irigység. A 68 lovas Swifttel is lehet vadállat módon csekkeket gyűjtve életet veszélyeztetni. Semmi köze ehhez a lóerőknek.

2021. jan. 23. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!